Buvęs JAV karinių pajėgų vadas Europoje pasisakė apie branduolinio ginklo panaudojimą Ukrainoje

Buvęs JAV pajėgų Europoje vadas Benas Hodgesas paragino padėti Ukrainai sunaikinti užpuolikus.

 Generolas Benas Hodgesas, anksčiau vadovavęs JAV pajėgoms Europoje, netiki, kad Rusijos Federacija suduos branduolinį smūgį Ukrainai.<br> 123rf iliustr.
 Generolas Benas Hodgesas, anksčiau vadovavęs JAV pajėgoms Europoje, netiki, kad Rusijos Federacija suduos branduolinį smūgį Ukrainai.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 9:48 AM

Generolas Benas Hodgesas, anksčiau vadovavęs JAV pajėgoms Europoje, netiki, kad Rusijos Federacija suduos branduolinį smūgį Ukrainai. „Netikiu, kad Vladimiras Putinas yra pamišęs“, – rugpjūčio 27 d. interviu „Deutsche Welle“ sakė karininkas.

B.Hodgesas paragino Vašingtoną aprūpinti Ukraina ginkluotę gausiai, o ne „po arbatinį šaukštelį“. Jis mano, kad Rusija nebėra pajėgi, todėl dabar reikia padėti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pribaigti priešą.

Užgrobtose Ukrainos teritorijose rusų įsibrovėliai neatsilaikys ir iš ten bus išstumti iki 2022 metų pabaigos, bet tik su viena sąlyga – Benas Hodgesas pabrėžia, kad Ukrainai reikia pakankamo kiekio tolimojo nuotolio artilerijos ir NATO raketų.

Karininkas teigia, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos gauna nepakankamai ginklų iš Vakarų. B.Hodgesas mano, kad dvejoti tiesiog nėra kada, nes dabar Rusijos pajėgos išnaudojo savo pajėgumus ir negali veržtis į priekį ar apginti užnugario. Generolas yra įsitikinęs, kad Ukrainos kariuomenė su visa jai pažadėta ginkluote gali „grąžinti Rusijos kariuomenę į vasario 23 dienos pozicijas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.