Kėdainių rajone leidosi Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“

Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Koliupės kaime leidosi gelbėjimo ir paieškos darbus visoje šalies teritorijoje atliekantis Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“. Tiesa, jokios didelės nelaimės tuose kraštuose neįvyko – „delfinas“ leidosi pas jaunuosius aviatorius, kurie jo nekantriai laukė Broniaus Oškinio vaikų aviacijos akademijoje.

 Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Koliupės kaime leidosi gelbėjimo ir paieškos darbus visoje šalies teritorijoje atliekantis Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“.<br> K. Virgaylės nuotr.
 Kėdainių rajono Vilainių seniūnijos Koliupės kaime leidosi gelbėjimo ir paieškos darbus visoje šalies teritorijoje atliekantis Lietuvos karinių oro pajėgų sraigtasparnis „Dauphin“.<br> K. Virgaylės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas

2022-08-31 11:38

Neeilinė galimybė

„Nepakartojamas svečių iš Lietuvos karinių oro pajėgų apsilankymas vaikų aviacijos aerodrome. Karinių oro pajėgų gelbėjimo tarnybos įgula kantriai atsakinėjo net tik į čempionato dalyvių, bet ir į skraidymo instruktorių klausimus.

Tariame didelį ačiū už šansą iš arti susipažinti su sraigtasparniu AS365N3+, kitaip žinomu, kaip „delfinas“, – komentavo akademijos vedėja Kristina Virgayle.

Ypatingas sraigtasparnis

Prancūzijos bendrovės „Eurocopter“ pagamintas sraigtasparnis atitinka šiuolaikiškiausius reikalavimus ir yra skirtas paieškos ir gelbėjimo darbams.

Sraigtasparniais „Eurocopter AS365N3+ „Dauphin“ net ir itin nepalankiu oru galima vykdyti paieškos ir gelbėjimo operacijas 200 kilometrų nuo budėjimo posto atstumu.

Orlaiviuose sumontuoti kelių tipų radarai, kurie veikia paieškos ir orų stebėjimo režimais, infraraudonųjų spindulių termovizorius, paieškos žibintas, kitos gelbėjimo funkcijoms būtinos priemonės.

Tai įdomu

Sraigtasparnį „Eurocopter AS365N3+ Dauphin“ pilotuoja du pilotai. Toks orlaivis gali gabenti iki 8 keleivių.

Sraigtasparnį varo du turboreaktyviniai varikliai, kurie pasiekia po 717 kW galią.

Orlaivio keliamoji galia – 4,3 tonos: jis gali skraidinti iki 1,9 tonos krovinį, o specialiu kabliu gali kelti iki 1,6 tonos. Šie ore kyboti galintys sraigtasparniai pasiekia iki 287 km/val. greitį.

Orlaiviai aukštyn kyla 6,7 m/sek., o nepasipildę kuro gali įveikti apie 900 km atstumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.