Įtampa su Rusija pasiekė aukštumas: JK imasi priemonių, nematytų nuo pat Antrojo pasaulinio karo laikų

Karališkųjų oro pajėgų (RAF) naikintuvai pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo bus išsiųsti į civilinius oro uostus. Tokia priemonė pateisinama padidėjusia įtampa santykiuose su Rusija, rašo „Daily Express“, remdamasis aukšto rango pareigūnais.

 Karališkųjų oro pajėgų (RAF) naikintuvai pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo bus išsiųsti į civilinius oro uostus. Nuotraukos pirmame plane - britų „Eurofighter Typhoon“.<br> Swans / Scanpix nuotr.
 Karališkųjų oro pajėgų (RAF) naikintuvai pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo bus išsiųsti į civilinius oro uostus. Nuotraukos pirmame plane - britų „Eurofighter Typhoon“.<br> Swans / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2022, 12:17 PM, atnaujinta Sep 1, 2022, 12:46 PM

Prasidėjęs plataus masto karas tarp Rusijos ir Ukrainos sukėlė baimę dėl galimo NATO-Rusijos konflikto. Todėl Jungtinė Karalystė nori imtis ACE (angl. Agile Combat Employment) taktikos – karinių orlaivių dislokavimo įvairiuose oro uostuose.

„Labai tikslūs ginklai su reikiamu skaičiumi kovinių galvučių gali būti nukreipti į įtvirtintas orlaivių priedangas – tai jau matėme per pirmąjį Persijos įlankos karą. Taip jos virsta taikiniais. Todėl kilo mintis dislokuoti „F-16“ vietiniuose oro uostuose“, – iniciatyvą komentavo buvęs oro pajėgų vadas Andrew Lambertas.

Naikintuvų ir kitų tipų karinių orlaivių dislokavimas regioniniuose oro uostuose leistų greičiau reaguoti į besikeičiančią saugumo situaciją. Be to, priešui būtų sunkiau nustatyti, kur yra naikintuvai ar kiti kariniai orlaiviai.

Karališkųjų karinių oro pajėgų vadovybė pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų išsklaidys naikintuvus įvairiose šalies vietose. Tai – ir „Eurofighter Typhoon“, ir „F-35“, ir kiti Jungtinių Valstijų kariniai lėktuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.