JAV technologijų milžinės perkelia gamybą iš Kinijos į aplinkines šalis

JAV technologijų milžinės „Apple“ ir „Google“ pradėjo savo gamyklų perkėlimo iš Kinijos į kaimynines šalis procesą, penktadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.

 JAV technologijų milžinės „Apple“ ir „Google“ pradėjo savo gamyklų perkėlimo iš Kinijos į kaimynines šalis procesą, penktadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 JAV technologijų milžinės „Apple“ ir „Google“ pradėjo savo gamyklų perkėlimo iš Kinijos į kaimynines šalis procesą, penktadienį pranešė laikraštis „The New York Times“.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 11:44 AM

JAV leidinyje pažymima, kad tokį sprendimą galėjo lemti geopolitinė įtampa regione. Šalies bendrovės atsargiai žiūri į „įsitvirtinimą“ Kinijoje, nes Pekino ir Vašingtono santykiai yra nestabilūs ir nenuspėjami. Jau žinoma, kad „Apple“ bent dalį savo „iPhone 14“ įrenginių surinks Indijoje, o „Google“ savo išmaniojo telefono „Pixel“ naujojo modelio gamybą perkėlė į Vietnamą.

Be to, JAV laikraštis ketvirtadienį pranešė, kad kiek anksčiau JAV prezidento administracija nusprendė apriboti lustų dirbtiniam intelektui ir kompiuteriams pardavimą Kinijai.

JAV vadovybė nustatė naujus technologijų eksporto į kitas šalis apribojimus, dėl jų viena didžiausių lustų gamintojų „Nvidia“ nebegalės tiekti savo produktų Kinijos ir Rusijos rinkoms.

Dokumente teigiama, kad tokiais apribojimais JAV nori išvengti rizikos, jog minėtos šalys panaudos šiuos gaminius kariniams tikslams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.