Ukrainiečių apgauti rusai susisprogdino savo pačių mina

Pranešama, kad vienas Rusijos karys žuvo, o kitas liko sužeistas, kai ukrainiečiams suorganizavus melagingą skambutį, okupantai įžengė į namą, kuriame buvo jų pačių kariuomenės minosvaidžio minų.

 Pranešama, kad vienas Rusijos karys žuvo, o kitas liko sužeistas, kai ukrainiečiams suorganizavus melagingą skambutį, okupantai įžengė į namą, kuriame buvo jų pačių kariuomenės minosvaidžio minų (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Pranešama, kad vienas Rusijos karys žuvo, o kitas liko sužeistas, kai ukrainiečiams suorganizavus melagingą skambutį, okupantai įžengė į namą, kuriame buvo jų pačių kariuomenės minosvaidžio minų (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 2, 2022, 7:55 PM

Pranešama, kad Mariupolyje dislokuoti kareiviai nuvyko į namą miesto pakraštyje dėl to to, kad sulaukė skambučio, kuriuo buvo teigiama, kad ten dislokuoti Ukrainos „Azovo“ pulko nariai.

Miesto mero „Telegram“ žinutėje teigiama, kad rusai tikėdamiesi rasti ukrainiečius įbėgo į vidų – tačiau pataikė ant anksčiau Rusijos pajėgų paliktų sprogmenų.

Žinutėje teigiama, kad per sprogimą vienas iš karių žuvo, o kitas, netekęs dalies kojų, buvo paguldytas į ligoninę.

Azovo pulkas, dar žinomas kaip Azovo batalionas, yra kartais prieštaringai vertinama Ukrainos karių grupė, kuri 2014 m. buvo oficialiai įtraukta į Ukrainos nacionalinę gvardiją po to, kai tų metų birželį iš prorusiškų separatistų atkovojo Mariupolį.

Keli dalinio kariai buvo apkaltinti ryšiais su neonacizmu nes kai buvo nufotografuoti su SS ir svastikos simboliais.

Pirmadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis įspėjo Rusijos karius bėgti iš Ukrainos, nes jo pajėgos pradėjo didelį puolimą.

Ukrainos kariuomenė šiuo metu bando susigrąžinti užimtą teritoriją netoli pietinio Chersono miesto, prarastą metų pradžioje.

Rusija į ataką atsakė teigdama, kad išpuolis nepavyko – nors manoma, kad jis smarkiai sutrikdė jų tiekimo grandinę.

Vykstantis karas nusinešė tūkstančius gyvybių, milijonai žmonių buvo priversti palikti savo namus, tačiau pastarosiomis savaitėmis intensyvūs mūšiai baigėsi tam tikra aklaviete, o Rusijai sunkiai sekasi toliau siekti savo tikslų.

Sklando gandai, kad Rusijos kariai tyčia save sužeidžia, kad išvengtų mūšio, o 1000 karių atsisakė grįžti iš tarnybos Kazachstane.

Kalbėdamas V. Zelenskis sakė: „Jei nori išlikti gyvi, rusų kariams metas bėgti. Grįžkite namo“.

Parengta pagal „The Mirror“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.