5 naršyklės plėtiniai naujiems mokslo metams: pasitikrinkite, ar mokate taisyklingai cituoti

Prasidėjęs ruduo simbolizuoja naujų mokslo metų pradžią, o keli išmanieji įrankiai šiemet mokymosi procesą gali paversti malonesniu ir efektyvesniu. Ekspertas rekomenduoja geriausius naršyklės plėtinius, kurie ne tik padės ruošiant įvairias užduotis, bet ir sumažins stresą ruošiantis atsiskaitymams.

 ​Prasidėjęs ruduo simbolizuoja naujų mokslo metų pradžią, o keli išmanieji įrankiai šiemet mokymosi procesą gali paversti malonesniu ir efektyvesniu.<br> Unsplash nuotr.
 ​Prasidėjęs ruduo simbolizuoja naujų mokslo metų pradžią, o keli išmanieji įrankiai šiemet mokymosi procesą gali paversti malonesniu ir efektyvesniu.<br> Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 5, 2022, 12:00 PM

Anot „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus, internetiniai naršylės plėtiniai padeda mokiniams ir studentams automatizuoti mokymosi procesą, tai leidžia dažniau išvengti klaidų ir padidinti produktyvumą.

Taisyklingam citavimui – „Cite This For Me“. Šaltinių citavimas akademinėje aplinkoje palengvina rašto darbe panaudotų šaltinių paiešką ir padeda išvengti plagijavimo, su kuriuo nenori susidurti nei vienas studentas. Šis citavimo įrankis – vienas populiariausių ir patogiausių. Atsidarykite programą, pasirinkite cituojamo šaltinio tipą (internetinis šaltinis, žurnalas, ar knyga), nukopijuokite norimo cituoti šaltinio nuorodą ir įklijuokite ją į įvesties tekstą. Citatas galėsite išsaugoti internetinėje paskyroje, kurias galėsite peržiūrėti prireikus. Šis įrankis turi visus populiariausius nuorodų citavimo formatus.

Greitam tekstų ir vaizdo įrašų vertimui – „Reverso“. Naršyklės plėtinys, naudojantis dirbtinį intelektą, pateikia itin tikslius vertimus, pagrįstus daugiamilijonine tekstų duomenų baze. Šis įrankis palaiko „Netflix“, „Youtube“, „Amazon Prime“ puslapius, todėl naudodami šį įrankį išversite ne tik mokslinius straipsnius, bet ir vaizdo įrašų ar filmų subtitrus. „Reverso“ galite naudoti ir atsisiuntę mobiliąją aplikaciją, kuri leidžia sinchronizuoti veiklą visose platformose ir įrenginiuose, todėl būsite užtikrinti, kad visada po ranka turėsite jums reikalingus vertimus.

Produktyvumui užtikrinti – „Todoist“. Mokantis ar studijuojant svarbu planuoti savo laiką, kad visos užduotys būtų atliktos laiku. Dėl šios priežasties rekomenduojama naudotis užduočių planavimo sistema, kuri primintų apie veiklas, kurias turite padaryti – nuo rašto darbų ir užduočių iki laboratorinių projektų. Viena iš tokių programų – „Todoist“, kuri gali sujungti visas jūsų veiklas, užduotis ir projektus į vieną vietą, kad galėtumėte atlikti viską lengvai ir laiku. Šia programa galite naudotis tiek internetinėje naršyklėje, tiek įdiegę programėlę išmaniajame telefone visiškai nemokamai.

Dėmesio išlaikymui – „Noisli“. Jei atlikdami svarbias užduotis pastebėjote, kad jūsų dėmesį blaško pašaliniai garsai, „Noisli“ turėtų atsidurti jūsų naudojamų programų sąraše. Ši programa pasiūlo specialų garso foną (šiuo metu siūlo 28 aukštos kokybės garsus, kuriuos galima leisti atskirai arba derinti tarpusavyje), kuris blokuoja foninį triukšmą, mažina stresą, nerimą ir leidžia susikaupti bei sutelkti dėmesį ilgesnį laiką.

Rašybai be klaidų – „Grammarly“. Ši programa realiuoju laiku padeda aptikti rašybos ir gramatikos klaidas. Ji taip pat pasiūlo žodžius, su kuriais tekstas būtų suprantamas ir sklandus. Šis įrankis tinka rašant elektroninius laiškus, socialinių tinklų įrašus, žinutes ar įvairius straipsnius. Ja galima naudotis nemokamai, tereikia įdiegti į kompiuterį. Norintiems šiuo įrankiu naudotis išmaniajame, reikėtų atsisiųsti mobiliąją aplikaciją „Android“ ar „iOS“ operacinėse sistemose. Šiuo metu „Grammarly“ palaiko tik anglų kalbą. Jei įsigysite prenumeratą, galėsite naudotis ir plagiavimo tikrinimo funkcija, kuri parodys, ar jūsų tekste yra pasikartojančio turinio. Ši funkcija ypač naudinga rašant įvairius rašto darbus.

Laiko valdymui – „Clockify“. Ši programa leidžia valdyti laiką, kurį praleidžiate atlikdami įvairias veiklas kompiuteryje arba išmaniajame telefone. Norėdami stebėti savo produktyvumą, galite patys įvesti laiką, per kurį atlikote tam tikrą užduotį, arba nustatyti automatinę laikmačio funkciją. Šis stebėjimo plėtinys gali būti integruotas į daugiau nei 50 svetainių, kad galėtumėte valdyti ir matyti jose praleistą laiką. Be to, jo duomenys gali būti sinchronizuojami visuose jūsų įrenginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.