Ukrainiečių kariai perėmė dar vieną retą rusų ginklą

128-osios kalnų šturmo brigados spaudos centras praneša apie dar vieną įdomų Ukrainos pajėgų perimtą rusiškos įrangos vienetą. Šį kartą tai – trikdymo sistema „Silok-01“, naudojama kovai su bepiločiais orlaiviais.

 Ukrainiečiai parėmė rusų trikdymo sistemą „Silok-01“, naudojamą kovai su bepiločiais orlaiviais.<br> 128-osios kalnų šturmo brigados nuotr.
 Ukrainiečiai parėmė rusų trikdymo sistemą „Silok-01“, naudojamą kovai su bepiločiais orlaiviais.<br> 128-osios kalnų šturmo brigados nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 3:17 PM

Apie šių sistemų dislokavimą Ukrainoje pirmąkart pranešta buvo šių metų balandį. Buvo siekiama papildyti okupacinės kariuomenės daliniams priskirtas elektroninės kovos (EW) sistemas papildomomis naujomis sistemomis, kurios realiai kovose iki beveik nebuvo naudojamos.

„Deagel“ duomenimis, „Silok-01“ pirmą kartą buvo dislokuota 2018 m. vasarą, o vėliau panaudota Sirijoje, tačiau duomenų apie ją nedaug. Pristatomojoje medžiagoje teigiama, kad EW sistema geba automatiškai aptikti bepilotes orlaivių sistemas ir trikdyti valdymo, telemetrijos ir ryšių kanalus. Trikdymo veikimo nuotolis – 3–4 km, o tai, lyginant su kitomis moderniomis sistemomis, nėra daug.

Portale „Militarnyj“ taip pat priduriama, kad „Silok-01“ skirtas užtikrinti kontrolės punktų apsaugą nuo nesankcionuoto radijo bangomis valdomų orlaivių patekimo į EW sistemos dengiamąją zoną.

Šį įrenginį perėmę Ukrainos kariškiai sarkastiškai pažymėjo, kad „Silok“ pasirodė esąs veiksmingas tik rusų poligonuose“.

Ir šis teiginys turi pagrindo. Rusų gamybos trikdymo sistemos buvo sunaikintos ar perimtos jau anksčiau. Net ir tos, kurios buvo skirtos kovoti su dronais – būtent jais ir buvo sunaikintos.

Parengta pagal „Defense Express“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?