Rusai teigia, kad Ukrainoje ėmėsi gudrybės, kokią Antrajame pasauliniame sėkmingai naudojo amerikiečiai

Rusų „Telegram“ kanalo žinutėje rašoma, kad „Ukrainoje ir Vakaruose diskutuojama apie tai, kaip etniniai Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai išmoko kovoti su Ukrainos elektronine žvalgyba“.

Teigiama, kad Limaną užėmę tuvių būriai šifravo savo pokalbius, tarpusavyje kalbėdami tuvių kalba, kad priešas neatskleistų jų judėjimo ir planų (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Teigiama, kad Limaną užėmę tuvių būriai šifravo savo pokalbius, tarpusavyje kalbėdami tuvių kalba, kad priešas neatskleistų jų judėjimo ir planų (asociatyvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 1:02 PM

„Užsienio stebėtojai liūdnai pripažįsta, kad Limaną užėmę tuvių būriai kodavo savo pokalbius, tarpusavyje kalbėdami tuvių kalba, kad priešas neatskleistų jų judėjimo ir planų“, – rašoma žinutėje.

Nurodoma, kad pokalbiuose radijo ryšiu metu nacionalinę kalbą vartojo ne tik Tuvos daliniai, bet ir čečėnų kariškiai.

„Įdomu tai, kad per Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinius karus Jungtinės Valstijos naudojo čokatavų ir navahų indėnus kaip radistus, kad perduotų užšifruotus pranešimus. Jų kalbų pašaliečiams buvo beveik neįmanomos perprasti, todėl „šifras“, sudarytas iš indėniškų žodžių, niekada nebuvo įveiktas“, – pasakoja kita rusų „Telegram“ žinutė.

Ukraina apie tokius pastebėtus „užšifruotus“ pokalbius nepraneša.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.