„Samsung“ kviečia spręsti tvarumo problemas Lietuvoje: laimėtojams atiteks net 16 tūkst. eurų

Rugsėjo 12 d. startavo technologijų bendrovės „Samsung“ organizuojamas socialinės atsakomybės projektas „Solve for Tomorrow“. Dvyliktus metus iš eilės vyksiantis projektas šiemet 9–12 klasių Baltijos šalių moksleivius kviečia generuoti idėjas ir ieškoti technologinių sprendimų tvaresnei aplinkai kurti. Trijų geriausių idėjų autoriams atiteks net 16 tūkst. eurų prizinis fondas.

  Dvyliktus metus iš eilės vyksiantis projektas šiemet 9–12 klasių Baltijos šalių moksleivius kviečia generuoti idėjas ir ieškoti technologinių sprendimų tvaresnei aplinkai kurti.<br> Organizatorių nuotr.
  Dvyliktus metus iš eilės vyksiantis projektas šiemet 9–12 klasių Baltijos šalių moksleivius kviečia generuoti idėjas ir ieškoti technologinių sprendimų tvaresnei aplinkai kurti.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-12 10:20, atnaujinta 2022-09-12 10:22

2022 m. konkurso tema pasirinkta neatsitiktinai – šių dienų kontekste mūsų planetos ekosistemos balansas itin svarbus. Tam, kad kuo daugiau kartų galėtų gyventi švarioje ir sveikoje planetoje, būtina atitinkamų veiksmų imtis jau dabar. Todėl bendrovė moksleivių klausia – kaip pasitelkti technologijas jau šiandien, kad rytoj gyventume tvariau?

Technologijų kompanijos inicijuota apklausa parodė, kad 53 proc. lietuvių mano, jog dabartinė aplinkos būklė visame pasaulyje yra prasta. Tačiau tiek pat respondentų taip pat atsakė tikintys, jog visiems susitelkus, aplinką galima apsaugoti. Per ilgus šio projekto gyvavimo metus esame daugybę kartų įsitikinę, kad moksleivių įdėjos ir ryžtas gali padėti pasiekti puikių rezultatų. Todėl laukiame įvairiausių jaunimo idėjų, kurios padėtų pagerinti aplinkos būklę: nuo mobiliųjų programėlių iki aplinkosaugos iniciatyvų“, – teigia programos „Solve for Tomorrow“ vadovė Baltijos šalyse Eglė Tamelytė.

Į 3–5 dalyvių komandas susibūrę moksleiviai paraiškas dalyvauti konkurse galės teikti nuo rugsėjo 12 d., o idėjas plėtoti iki gruodžio mėnesio. Tam, kad idėjos būtų išpildytos visapusiškai, dalyvių komandas konsultuos įvairių sričių mentoriai.

Dalyvių paraiškas vertins patyrusi jungtinė Baltijos šalių komisija, kuri atsižvelgs į šiuos kriterijus: ar siūloma remtis naujausiomis technologijomis, ar kūrybinė idėja yra originali, ar įmanoma idėją įgyvendinti realybėje ir į tai, kokį teigiamą socialinį poveikį tai gali duoti visuomenei.

9–12 klasių moksleiviai teikti konkurso paraiškas galės iki spalio 6 d. projekto svetainėje www.skaitmeninisiq.lt. Sėkmingiausiai programoje pasirodžiusios komandos paaiškės 2023 metų pradžioje, finaliniame idėjų pristatymo renginyje. Konkurso prizinio fondo, kuris bus padalintas trims laimėtojų komandoms, vertė siekia 16 tūkst. eurų. Nugalėjusiai komandai šiais metais atiteks 5 tūkst. eurų piniginis apdovanojimas ir 5 tūkst. eurų vertės prizas bendrovės įrenginiams įsigyti. Prizais bus apdovanotos ir antrą bei trečią vietą užėmusios komandos.

Praėjusiais metais „Samsung“ būrė moksleivių komandas pandemijos sukeltoms visuomenės problemoms spręsti – jaunuoliai bandė atkurti pusiausvyrą tarp gyvenimo skaitmeninėje erdvėje ir gyvenimo realybėje. „Solve for Tomorrow“ finale dalyvavo net 15 moksleivių komandų iš Baltijos šalių. Prizines vietas užėmė komandos iš Latvijos ir Estijos, tačiau finale rungėsi ir 5 komandos iš Lietuvos.

Registracija ir daugiau informacijos – skaitmeninisiq.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.