Rusai į vieną Ukrainos miestą siunčia 1000 „kadyrovcų“. Paaiškino, kodėl Ukrainai tai yra gera žinia

Rusai teigia, kad į okupuotą Chersono miestą, kuris yra Ukrainos pietuose, siunčia tūkstantį „kadyrovcų“, nurodo Lietuvos kariuomenės atsargos majoras, ginkluotės entuziastas ir specialiosios paskirties „Krampus ATV“ kūrėjas Darius Antanaitis. Ir anot jo, tai yra gerai žinia ukrainiečiams.

 Rusai teigia, kad į okupuotą Chersono miestą, kuris yra Ukrainos pietuose, siunčia tūkstantį „kadyrovcų“<br> AP / Scanpix nuotr.
 Rusai teigia, kad į okupuotą Chersono miestą, kuris yra Ukrainos pietuose, siunčia tūkstantį „kadyrovcų“<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-12 07:32, atnaujinta 2022-09-12 07:39

„Tai – gera žinia“, – teigia D.Antanaitis ir nurodo to priežastis:

„Pirma, Chersono tiltai per milžinišką Dniepro upę yra sudaužyti ir tie 1000 vienetų vargšų kūnų turės būti perkelti laiveliais ir pontonais į miestą be išeities ir be logistikos. Kiek jų taps šamų ir vėžių maistu – neaišku“, – nurodo karybos ekspertas.

„Antra, 1000 vienetų mėsos ir kaulų maišų nebus ten, kur iš tiesų vyksta kontrpuolimas – prie Charkivo, Ukrainos šiaurės rytuose. Rusai vis dar daro klaidas po klaidų. Tai sumažins ukrainiečių amunicijos sunaudojimą“, – pastebi atsargos karininkas.

„Trečia, „kadyrovcai“ – garbios tautos išdavikai, rusų kolaborantai. Per Rusijos genocidą prieš čečėnų tautą tapo beveik mistiškais kovotojais. Bet kiekviena mistika neatlaiko realybės. Čečėnijoje gyvena 1,2 mln gyventojų, tačiau gebančių kovoti nėra labai daug, o jų biologiniai organizmai valdomi ne mistika, bet lygiai taip pat neatsparūs kulkoms ir sprogimams“, – teigia D.Antanaitis.

Įvertinus visus šiuos faktus, atsargos majoras apibendrina, kad tūkstantis „kadyrovcų“ – ne kažkoks realus pastiprinimas, bet tik psichologinė pagalba, bandant pasiremti mistika.

„Jie visi bus geros trąšos. Mėsa. Kažkiek pasmirdės ir praeis, – teigia D.Antanaitis. – Ir ne, barzda nepadeda geriau pritvirtinti šalmo prie galvos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.