Pietų Korėja skyrė „Google“ ir „Meta“ rekordines baudas už duomenų apsaugos pažeidimus

Pietų Korėja skyrė bendrovėms „Google“ ir „Meta“ iš viso daugiau nei 71 mln. JAV dolerių siekiančias baudas už tai, kad jos rinko vartotojų asmeninę informaciją, prieš tai negavusios sutikimų specialiai pritaikytai reklamai rodyti, trečiadienį pranešė šalies reguliavimo institucijos.

 Pietų Korėja skyrė bendrovėms „Google“ ir „Meta“ iš viso daugiau nei 71 mln. JAV dolerių siekiančias baudas už tai, kad jos rinko vartotojų asmeninę informaciją.<br> 123rf iliustr.
 Pietų Korėja skyrė bendrovėms „Google“ ir „Meta“ iš viso daugiau nei 71 mln. JAV dolerių siekiančias baudas už tai, kad jos rinko vartotojų asmeninę informaciją.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 11:30 AM

Tai yra didžiausios kada nors Pietų Korėjoje už duomenų apsaugos pažeidimus skirtos baudos.

Atliekant tyrimus dėl dviejų JAV technologijų milžinių buvo nustatyta, kad jos „rinko ir analizavo“ duomenis apie savo vartotojus bei stebėjo, kaip jie naudojasi svetainėmis ir programomis, pranešė Asmens duomenų apsaugos komisija.

Duomenys buvo naudojami siekiant „surinkti informaciją apie vartotojų interesus arba naudoti tinkintoms reklamoms internete“, o nei „Google“, nei „Meta“ aiškiai neinformavo Pietų Korėjos vartotojų apie šią praktiką ir negavo jų išankstinių sutikimų.

„Google“ buvo nubausta 69,2 mlrd. vonų (49,7 mln. JAV dolerių), o „Meta“ – 30,8 mlrd. vonų (22,1 mln. JAV dolerių) baudomis.

„Tai didžiausia bauda už Asmens duomenų apsaugos įstatymo pažeidimą“, – teigiama komisijos pranešime.

Reguliavimo institucijos teigė, kad dauguma Pietų Korėjos vartotojų – 82 proc. „Google“ ir 98 proc. „Meta“ – klientų – patys to nesuprasdami leido rinkti duomenis apie savo naudojimąsi internetu.

„Galima sakyti, kad vartotojų teisių pažeidimo tikimybė ir rizika yra didelė“, – teigiama pranešime.

Praėjusiais metais Pietų Korėja skyrė „Google“ beveik 180 mln. JAV dolerių baudą už piktnaudžiavimą dominavimu mobiliesiems įrenginiams skirtų operacinių sistemų ir mobiliųjų programėlių srityje, varžydamos konkurenciją.

JAV technologijų milžinės nuolatos sulaukia kritikos dėl dominuojančios padėties rinkose ir konkurentų išstūmimo, o kelių šalių vyriausybės visame pasaulyje siekia jau ėmėsi priemonių pažaboti tokią praktiką.

Europos Sąjunga skyrė rekordines antimonopolines sankcijas „Google“ bei ėmėsi veiksmų „Apple“ ir „Microsoft“ atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.