Ukrainos žvalgyba: dėl masinio atsisakymo dalyvauti kare okupantai atšaukia dalinių siuntimą į Ukrainą Dėl kareivių trūkumo Rusija mažina sužeistųjų reabilitacijos laiką

Rusijos Federacijos teritorijoje esantys daliniai ir junginiai atšaukia planuotą personalo siuntimą į Ukrainą. Priežastis – masinis atsisakymas dalyvauti karo veiksmuose.

Rusijos Federacijos teritorijoje esantys daliniai ir junginiai atšaukia planuotą personalo siuntimą į Ukrainą. Priežastis – masinis atsisakymas dalyvauti karo veiksmuose.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Rusijos Federacijos teritorijoje esantys daliniai ir junginiai atšaukia planuotą personalo siuntimą į Ukrainą. Priežastis – masinis atsisakymas dalyvauti karo veiksmuose.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 1:00 PM, atnaujinta Sep 14, 2022, 2:28 PM

Apie tai praneša Censor.NET, remdamasis Ukrainos gynybos žvalgyba.

„36-osios armijos 5-osios atskirosios tankų brigados kariai, pateikę pareiškimus dėl atleidimo iš tarnybos dėl atsisakymo toliau dalyvauti karo veiksmuose Ukrainoje, atleidžiami iš tarnybos be jokių išmokų (tarnybos stažas – treji metai, veterano statusas ir t. t.). Ukrainoje esantiems brigados kareiviams atostogos suteikiamos tik dėl šeimyninių priežasčių (artimų giminaičių mirties)“, – rašoma pranešime.

Tuo pat metu kariniuose daliniuose, dalyvaujančiuose kare prieš Ukrainą, katastrofiškai trūksta personalo.

Norėdama išspręsti šią problemą, Rusijos vadovybė nusprendė gerokai sutrumpinti karių reabilitacijos laiką po sužeidimų. Sužeistiesiems ligoninėse sąmoningai supaprastinamos diagnozės, neatliekamos iš anksto suplanuotos operacijos ir siūloma grįžti į karą Ukrainoje. Gydytojams „rekomenduojama“ duoti leidimą planinėms chirurginėms intervencijoms tik pasibaigus karui arba gavus tiesioginį sužeistųjų vado leidimą.

„Yra buvęs atvejis, kai po ausies būgnelio plyšimo ir kontūzijos karys buvo išrašytas iš ligoninės per tris dienas. Oficialia diagnoze buvo paskelbtas „otitas“. Jam buvo patarta neperšalti ausies. Tačiau chirurginės intervencijos buvo atsisakyta“ , – teigiama pranešime.

Šiuo metu rusai stengiasi sustiprinti savo pajėgas netoli laikinai okupuoto Chersono „turimų rezervų“ sąskaita. Šiuo tikslu planuojama perdislokuoti keturis vadinamųjų „kadyrovcų“ batalionus.

Tačiau dabar šiuose skyriuose labai trūksta kareivių. Dauguma jų yra ne čečėnai, o samdiniai iš skurdžiausių Rusijos Federacijos regionų“, – pridūrė Ukrainos žvalgyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.