Dar viena sėkmė: ukrainiečiai perėmė naujausią serijinės gamybos rusų tanką

Charkivo srityje Ukrainos karių užpulti Rusijos kariuomenės kariai skubiai paliko savo pozicijas ir paliko vertingą karinę įrangą. Anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko perimti apie du šimtus vienetų priešo technikos, įskaitant tankus ir kitas šarvuotas transporto priemones.

 Pirmą kartą rusiškas tankas „T-90M Proryv“ pateko į Ukrainos kariuomenės rankas.<br> Wikimedia commons / Gruz 200 nuotr., lrytas.lt mont.
 Pirmą kartą rusiškas tankas „T-90M Proryv“ pateko į Ukrainos kariuomenės rankas.<br> Wikimedia commons / Gruz 200 nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2022, 7:10 AM

Tarp šios ginkluotės yra ir naujausių modelių. Pirmą kartą rusiškas tankas „T-90M Proryv“ pateko į Ukrainos kariuomenės rankas. Apie tai praneša „Telegram“ kanalas „Gruz 200“.

„Ukrainos pajėgos Charkivo srityje gavo trofėjinį tanką „T-90M Proryv“ „, – sakoma pranešime, kuriame taip pat pateikiamos pagrobto tanko nuotraukos.

Verta paminėti, kad trofėjinis tankas yra veikiantis.

Rusijos propaganda ne kartą gyrėsi, kad „T-90M“ kūrėjai perėmė geriausius ankstesnių modelių pavyzdžius ir atsižvelgė į kariuomenėje sukauptą eksploatavimo patirtį.

Tanke sumontuota lygiavamzdė modernizuota 125 mm patranka „2A46M-5“. Kovos mašina Iš viso apginkluota 40 sviedinių, o šaudymo nuotolis – nuo 3000 iki 5000 metrų.

Tanke sumontuoti kombinuoti prieštankiniai šarvai ir modulinė dinaminė apsauga „Relikt“, kuri pakeitė sovietinę „Kontakt-5“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.