Ekspertas apie ukrainiečių karo trofėjus: galima sakyti, Rusija suteikė Ukrainai „lendlizą“

Karo ekspertas Antonas Michnenko pakomentavo Ukrainos gynėjų laimikį, surinktą per Ukrainos kariuomenės kontrpuolimą Charkovo srityje.

 Ukrainos kariai perėmė rusų tanką „T-72B3“.<br>Ukrainos gynybos ministerijos nuotr.
 Ukrainos kariai perėmė rusų tanką „T-72B3“.<br>Ukrainos gynybos ministerijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 8:07 AM, atnaujinta Sep 21, 2022, 8:24 AM

„Šis klausimas turėtų būti svarstomas visapusiškai. Charkovo regione Rusija neteko daug įrangos. Kalbame apie 300 vienetų įvairių ginklų. To maždaug užtenka trims bataliono taktinėms grupėms (BTG). Vienoje BTG būna iki 1000 žmonių ir apie 100 įrangos vienetų. Tai reiškia, kad Rusija patyrė didelę žalą“, – sakė ekspertas.

Jis pajuokavo, kad Rusijos Federacija tokiu būdu pradėjo „lendlizo“ sutartį su Ukraina.

„Galime padaryti ir kitas išvadas. Turime gana naujų ginkluotės pavyzdžių, kurių Rusija „atsisakė“. Tai tankas „T-72B3“, naujos minos, kurių dar niekas nematė, ir bepilotis orlaivis „Orlan-10“ su valdymo pultu. Mūsų kariuomenė ir karinės pramonės kompleksas galės padaryti atitinkamas išvadas. Suprasime, kas tiekė mikroschemas, kokios užsienio bendrovės padėjo atnaujinti įrangą. Mūsų karinė vadovybė, žinodama priešo ginkluotės galimybes, taip pat galės parengti tinkamą strategiją“, – pridūrė ekspertas.

A.Michnenko taip pat pabrėžė, kad Rusijos kariuomenės pajėgumai nėra tokie dideli, kaip visus įtikinėja pati Rusija. Pavyzdžiui, kaip karinius komponentus rusai importuoja civilinės paskirties įrangą.

Parengta pagal unian.net

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.