Ukrainos ministras: rusų užsibrėžtų pagaminti „Moksvičių“ skaičius stebėtinai sutampa su mobilizacijos apimtimi

Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas ironiškai pakomentavo pranešimą apie dalinę mobilizaciją Rusijoje.

 Automobilių „Moskvič“ gamykla paskelbė planuojanti pagaminti 300 000 automobilių per metus.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Automobilių „Moskvič“ gamykla paskelbė planuojanti pagaminti 300 000 automobilių per metus.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 2:45 PM, atnaujinta Sep 21, 2022, 5:38 PM

Jis atkreipė dėmesį, kad automobilių „Moskvič“ gamykla planuoja pagaminti 300 000 automobilių per metus – ir kad Kremlius „priėmė iššūkį“ mobilizuoti 300 000 rezervistų.

„Rusijos kariai žūsta kare su Ukraina. Jų giminaičiai apdovanojami automobiliais. Gyvybės vertė ir ekonomikos palaikymas Rusijoje“, – rašė O.Reznikovas.

Šia pastaba Ukrainos gynybos ministras priminė garsųjį Rusijos propagandos siužetą apie tai, kaip Ukrainoje žuvusio rusų okupanto tėvai už kompensaciją nusipirko automobilį.

2022 m. rugsėjo 21 d. Rusija paskelbė „dalinę mobilizaciją“: 300 000 rezervistų bus pasiųsti kariauti prieš Ukrainą. Rusijoje iš karto buvo išparduoti visi bilietai į Stambulą ir Tbilisį.

Ukrainos žvalgyba mano, kad visuotinė mobilizacija Rusijoje naudinga Ukrainai, nes tai bus „smūgis režimui“. Kalbėdamas apie „paramą“ fiktyviems okupantų referendumams keturiuose iš dalies okupuotuose Ukrainos regionuose, Rusijos diktatorius taip pat užsiminė apie branduolinius ginklus.

„Tai – Rusijos žmonių tragedija“, – pakomentavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Parengta pagal „Liga Novini“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.