Nurodė mobilizuotų rusų ateitį: dvi savaitės apmokymų – ir į tarnybą iki karo galo

Internete plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip informuojami naujai į tarnybą pašauktieji Rusijos piliečiai.

 Rusija trečiadienį paskelbė dalinę mobilizaciją, pagal kurią oficialiai į karinę tarnybą planuojama pašaukti 300 000 vyrų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Rusija trečiadienį paskelbė dalinę mobilizaciją, pagal kurią oficialiai į karinę tarnybą planuojama pašaukti 300 000 vyrų.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2022, 4:12 PM

Įrašo pradžioje girdėti, kaip kariuomenės atstovas koneveikia susirinkusius, sakydamas, kad jie „šaukia kaip bobos“. Vėliau išrėžiama motyvacinė kalba – „Sakau, jūs jau kariai, vyručiai. Viskas, žaidimėliai baigėsi. Dabar jūs visi – kariai“

Galiausiai glaustai papasakojama, kaip nuo šiol atrodys pašauktųjų gyvenimas. Pasak instruktoriaus, susirinkusieji tris dienas praleis surinkimo punkte, tada skrydis ir dvi savaitės mokymų iki tol, kol bus paskirstyti po karinius dalinius.

Žadama, kad bus mokamas kontraktininkų atlyginimas, o karininkui ar praporščikui – priklausomai nuo laipsnio. Taip pat žadamos kovinių veiksmų išmokos, veterano statusas ir tarnyba iki „specialiosios operacijos“ pabaigos, o po jos – kelionė namo.

Taip pat žadama, kad nebus prarastos darbo vietos, nes jos yra „rezervuotos“.

Rusija trečiadienį paskelbė dalinę mobilizaciją, pagal kurią oficialiai į karinę tarnybą planuojama pašaukti 300 000 vyrų. Tačiau kai kurie šaltiniai kalba ir apie daug didesnį tarnybon šaukti planuojamų skaičių – milijoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.