Naujai pašauktiems Rusijos kareiviams į frontą rekomenduoja imtis ir moteriškus tamponus Paaiškino, kam jų gali prireikti

Rusijos šauktiniams nurodoma, kad didžiąja dalimi savo ekipuotės jie turi pasirūpinti patys – įskaitant moteriškos higienos tamponus, kurių jie galėtų prašyti iš savo merginų – kad galėtų jais užkimšti šautines žaizdas.

 Rusijos šauktiniams nurodoma, kad didžiąja dalimi savo ekipuotės jie turi pasirūpinti patys – įskaitant moteriškos higienos tamponus, kurių jie galėtų prašyti iš savo merginų.<br>123rf / Reuters / Scanpix nuotr., lrytas.lt mont.
 Rusijos šauktiniams nurodoma, kad didžiąja dalimi savo ekipuotės jie turi pasirūpinti patys – įskaitant moteriškos higienos tamponus, kurių jie galėtų prašyti iš savo merginų.<br>123rf / Reuters / Scanpix nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2022, 7:14 PM

Internete plintančiame vaizdo įraše matyti, kaip naujokams aiškinama, kad jie patys turės pasirūpinti gyvybiškai svarbiais medicinos reikmenimis – nes kariuomenė juos aprūpins tik „uniformomis ir šarvais“.

Įraše matoma, kaip kariuomenės atstovė kariams aiškina: „Miegmaišiai! Vienareikšmiškai. Teks miegoti visur. Plius turistiniai kilimėliai ar panašiai. Na, supratot mane“.

„O jūs ką, mums nieko neduosite?“, – pasiteirauja vienas naujai pašauktasis.

„Viską [reikės turėti] savo, berniukai!, – aiškina moteris. – Viskas, ką jums duos armija, tai uniformą ir šarvuotę, kas liečia karinius dalykus. [Viso kito – nieko]. Mūsų vyrukus mes patys komplektuojame“.

„Taip pat ir medicinos klausimu, – tęsia instruktorė. – Nuo viduriavimo, t.y. lopiramidą; būtinai vandenilio peroksidą. Gumą [turniketo atitikmenį], mano turimų visiems jums nepakaks“.

Vienas naujokas paprieštarauja, kad vaistinėse jau nėra tinkamų. Į tai nedvejojant atsakoma: „Giminaičiai [tegul pasirūpina]“, dar rekomenduojama šias priemones pasiimti iš automobilinių vaistinėlių.

„Ir taip, vyrai, tik nesijuokit. Žmonų, merginų, moterų prašykite higieninių įklotų. Pačių pigiausių. Plius, pačių pigiausių [higieninių] tamponų. Žinote, kam jie? Šautinė žaizda – [tamponą] tiesiai į ją ir viskas. Pradeda plėstis ir prisispaudžia prie sienelių. Vyrai, aš tai dar nuo Čečėnijos [laikų] žinau“, – paaiškina moteris.

Įrašas baigiasi depresyvia intonacija ištariama fraze: „Vyrai. Patys savimi pasirūpinkite, prašau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.