Bučoje bus laidojamas „Kijevo vaiduokliams“ vadovavęs pilotas

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Michailas Jurijovičius Matiušenka (1961 01 08 – 2022 06 26) didvyriškai žuvo vykdydamas kovinę užduotį oro mūšyje ir gindamas šalies dangų, skelbia Bučos miesto meras Anatolijus Fedoruka. „Jis buvo iš Bučos ir žuvo danguje virš Juodosios jūros“, – „Facebook“ įraše teigia politikas.

 „Ir tik dabar turime teisę sakyti tiesą: „Kijevo vaiduokliui“ vadovavo pilotas iš Bučos“, – rašo Bučos meras.
 „Ir tik dabar turime teisę sakyti tiesą: „Kijevo vaiduokliui“ vadovavo pilotas iš Bučos“, – rašo Bučos meras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 3, 2022, 7:58 PM

Pasak Bučos mero, karo lakūnas skraidė daugelio tipų kariniais ir civiliniais orlaiviais, tarnavo įvairiuose kariniuose daliniuose, o prieš karą dirbo vienos Ukrainos oro linijų bendrovės vadovu.

„Jis buvo sėkmingas žmogus ir niekada nesigyrė tuo, ką iš tikrųjų darė. Aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje, vadovavo visuomeniniam teisėsaugos formavimui“, – prisimena A.Fedoruka.

Pasak mero, Michailas Matiušenka – šaukiniu „Senelis“ (ukr. „Дід“) – perdavė savo neįkainojamą patirtį jaunajai kartai.

„Ir tik dabar turime teisę sakyti tiesą: „Kijevo vaiduokliui“ vadovavo pilotas iš Bučos“, – rašo Bučos meras.

Jis teigia, kad 40-ajai taktinės aviacijos brigadai pradėjus vadovauti pulkininkui Matiušenko, nuostolių ore nebuvo. Tai reiškia, kad visi „Kijevo vaiduoklių“ pilotai grįždavo gyvi.

„Vieną naktį „Senelis“ skrisdamas „L-39“ įsivėlė į oro mūšį, imituodamas „MiG-29“ ataką prieš porą „Su-30“. Ir ką jūs manote? Jie pasitraukė!“ – vieną iš epizodų prisimena jo bendražygiai.

Vėliau pilotas nusprendė sustiprinti pietų ir rytų frontus. „Kai „Senelis“ sužinojo apie bombonešių įgulų nuostolius, priėmė sprendimą. Taip prasidėjo nauja operacija“.

„Michailui Matiušenkai tai buvo paskutinė misija. Jis negrįžo iš kito skrydžio ir buvo ilgai ieškomas. Šiandien jis grįžta namo į Bučą“, – sekmadienio rytą rašė Bučos meras. „Amžino Jums skrydžio, pulkininke Matiušenko!“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.