Šaiposi net patys rusai: pademonstravo, kokiomis neperšaunamomis liemenėmis aprūpinami naujai mobilizuotieji

„Telegram“ kanale „Ukraina 365“ publikuotas vaizdo įrašas, kuriame, kaip galima suprasti, naujai mobilizuotas Rusijos kareivis rodo jam paskirtą neperšaunamą liemenę.

 Teigiama, kad naujai mobilizuotiems Rusijos kareiviams vietoje neperšaunamų liemenių buvo išduotos šratasvydžio liemenės.
 Teigiama, kad naujai mobilizuotiems Rusijos kareiviams vietoje neperšaunamų liemenių buvo išduotos šratasvydžio liemenės.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 2:06 PM, atnaujinta Oct 18, 2022, 2:57 PM

„Šratasvydžio liemenės tikrai apsaugos čmobikus, – rašoma žinutėje. „Čmobikas“ – įžeidžiantis ir pajuokiantis naujai mobilizuotų Rusijos kareivių pavadinimas, jau išplitęs ukrainiečių folklore ir internete. – Tverės srities mobilizuotiesiems buvo suteikta „nepažeidžiamiausia“ karo įranga. Dėl šio „tiekimo“ rusai fronte daug greičiau virsta patrankų mėsa“.

Vaizdo įraše matomas autobuse tarp kitų panašiai apsirengusių žmonių stovintis vyras su rusiška karine apranga, rankose laikantis akivaizdžiai menkai pakietintą taktinę liemenę.

„Va. Išdavė mums šiandien superneperšaunamas liemenes. Šratasvydines, apsaugančias nuo pneumatikos – ir ruošiasi siųsti į Ukrainą, šitame š“, – sarkastiškai komentuoja vyriškis.

Apie prastą naujai pašauktų Rusijos kareivių aprūpinimą girdima gan dažnai – internete galima rasti vaizdų su surūdijusiais šturmo šautuvais „Kalašnikov“ (nors spėjama, kad tokie išduodami tik kol mobilizuotieji yra Rusijos teritorijoje), užfiksuota, kaip instruktoriai kareivinėse praneša, kad didžiąją dalį inventoriaus teks susipirkti patiems ir rekomenduoja pasiimti higieninių tamponų, kurie tariamai naudingi šautinių žaizdų atvejais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.