O. Arestovičius skelbia apie didelį pavojų: jei Vakarai skubiai nesiims veiksmų, po 2–3 mėnesių Ukrainai bus labai prastai

Jei Ukrainos Vakarų partneriai nesuteiks modernių priešlėktuvinių sistemų, per du ar tris mėnesius svarbiausių infrastruktūros objektų priešlėktuvinė gynyba labai susilpnės.

  Ugniagesiai dirba po dronų atakos prieš pastatus Kijeve, 2022 m. spalio 17 d. Rusija pareiškė ketinanti naujausiame beveik 8 mėnesius trunkančio karo etape aktyviau atakuoti Ukrainos elektros, vandens ir kitą gyvybiškai svarbią infrastruktūrą.<br> AP / Scanpix nuotr.
  Ugniagesiai dirba po dronų atakos prieš pastatus Kijeve, 2022 m. spalio 17 d. Rusija pareiškė ketinanti naujausiame beveik 8 mėnesius trunkančio karo etape aktyviau atakuoti Ukrainos elektros, vandens ir kitą gyvybiškai svarbią infrastruktūrą.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2022, 11:35 AM, atnaujinta Oct 20, 2022, 11:45 AM

Pagrindinė problema, susijusi su Rusijos Federacijos naudojamais Irano bepiločiais orlaiviais Ukrainai, yra ta, kad jų yra daug, o pataikę į taikinius jie padaro didelę žalą. Jie yra palyginti pigūs ir Maskva gali juos naudoti dideliais kiekiais – daugumą jų numuša Ukrainos oro gynyba, tačiau taikinį pasiekęs dronas gali padaryti didelę žalą infrastruktūrai.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius tai pareiškė savo „Telegram“ kanale, komentuodamas Rusijos smūgius Kyjivui ir Ukrainos regioniniams centrams.

„Mes juos numušame. Jų daug. Tačiau be modernios priešlėktuvinės artilerijos neteksime pabūklų, kuriais veiksmingai numušame kruizines raketas. Jei mūsų partneriai kuo greičiau nepristatys mums priešlėktuvinės artilerijos, po 2–3 mėnesių tokių dronų atakų turėsime labai daug sunkumų su oro gynyba. Tai reiškia, kad kariniai objektai, infrastruktūra, administraciniai pastatai ir gyvenamieji namai nebus patikimai apsaugoti“, – pabrėžė jis.

Pasak O.Arestovičiaus, pastarąjį mėnesį ukrainiečiai atsipalaidavo, nes Ukrainos kariuomenė surengė keletą sėkmingų operacijų ir padarė didelę žalą priešui. Tačiau jis pabrėžė, kad kare su Rusija atsipalaiduoti dar per anksti, nes Maskva kariauja žiaurų karą ir yra pasirengusi imtis bet kokių priemonių, kad išlaikytų savo galią.

O.Arestovičius taip pat nurodė, kad ukrainiečių laukia sunkus laikas – tačiau pergalė vis tiek bus pasiekta.

„Gali būti, kad laukia sunkus laikotarpis, bet jis nebebus toks sunkus kaip vasario 24 dieną“, – pabrėžė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.