Tokius vaizdus pamatyti galima tik Ukrainoje: ką greitkeliuose išdarinėja kovos sraigtasparniai

Internete plinta net keli vaizdo įrašai, demonstruojantys Ukrainos sraigtasparnių pilotų meistriškumą. Juose užfiksuota, kaip koviniai sraigtasparniai itin žemame aukštyje praskrenda virš automobilių.

 Internete plinta net keli vaizdo įrašai, demonstruojantys Ukrainos sraigtasparnių pilotų meistriškumą.<br> Stopkadrai, lrytas.lt mont.
 Internete plinta net keli vaizdo įrašai, demonstruojantys Ukrainos sraigtasparnių pilotų meistriškumą.<br> Stopkadrai, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-24 11:57

Pirmame vaizdo įraše matyti sraigtasparnis „Mi-8“, praskrendantis beveik vilkiko stogo aukštyje. Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės entuziastas Darius Antanaitis atkreipia dėmesį, kad sraigtasparnis turi papildomus bakus ir apginkluotas nevaldomomis raketomis.

Jis pasakoja, kad Rusijos naudojami Irano dronai taip pat kartais leidžiami virš greitkelių, taip stengiantis užmaskuoti jų skleidžiamą triukšmą – tačiau šiuo atveju greičiausiai toks sraigtasparnio skrydis galimai demonstruoja Ukrainos karinių oro pajėgų buvimą bei palaikymą bei puikus pilotų įgūdžius.

Antrajame vaizdo įraše matomi du sraigtasparniai „Mi-8“, taip pat praskrendantys gana žemai virš kelio – tačiau jau gerokai aukščiau. „Kariniai sraigtasparniai paprastai nedirba po vieną, mažiausiai poroje“, – teigia D.Antanaitis ir tuo remdamasis spėja, kad čia galimai jau nebe Ukrainos karinių oro pajėgų demonstracija, o reali karinė užduotis ar dislokacijos keitimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.