„Bitė“ įjungė 5G: taps išsigelbėjimu tiems, kas namuose neturi greito ir stabilaus interneto

Šiandien „Bitė“ Lietuvoje jungia 5G ryšį ir pradeda teikti naujos kartos ryšio paslaugas. Pirmieji „Bitės“ 5G namų internetu galės naudotis priemiesčių ir didmiesčių pakraščių gyventojai, kuriems naujos kartos ryšys taps tikru išsigelbėjimu, nes iki šiol jie neturėjo kokybiško interneto galimybių.

Naujos kartos „Bitės“ 5G ryšys jau kitų metų pavasarį pasieks 60 proc. Lietuvos gyventojų.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Naujos kartos „Bitės“ 5G ryšys jau kitų metų pavasarį pasieks 60 proc. Lietuvos gyventojų.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Naujos kartos „Bitės“ 5G ryšys jau kitų metų pavasarį pasieks 60 proc. Lietuvos gyventojų.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Naujos kartos „Bitės“ 5G ryšys jau kitų metų pavasarį pasieks 60 proc. Lietuvos gyventojų.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Gintas Butėnas, skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Gintas Butėnas, skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.<br>„Bitė Lietuva“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2022-10-25 14:51

5G ryšys leis pakeisti iki šiol namuose ir biure naudotas senesnės kartos interneto technologijas, taip pat ir teikiamas laidais. Naujos kartos „Bitės“ 5G ryšys jau kitų metų pavasarį pasieks 60 proc. Lietuvos gyventojų.

„Turime išskirtinai gerų naujienų tiems, kurie šiandien namuose ar darbe kenčia dėl prasto interneto. Mūsų pasirinkta 5G plėtros strategija – geriausią interneto technologiją pasiūlyti ten, kur nėra kokybiško interneto: tankiai apgyvendintuose miestų pakraščiuose, priemiesčiuose, ištisais miestų kvartalais virtusiose sodų bendrijose.

Nuo šiol „Bitės“ 5G internetas palengvins šių žmonių gyvenimą, suteikdamas ne tik spartų mobilų, bet ir namams bei biurui tinkamą internetą“, – sako Gintas Butėnas, skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

G.Butėnas priduria, kad „Bitė“ jau kuris laikas vykdo naujos kartos ryšio plėtrą, o prioritetą šiuo metu teikia būtent 5G namų interneto paslaugoms. „Bitės“ 5G ryšys į mobiliuosius telefonus atkeliaus jau pačioje 2023 metų pradžioje.

„Neturime tikslo klientams bet kokia kaina jų ekranuose parodyti 5G ženkliuką. Norime išvengti žmonių nusivylimo, kai realybėje 5G sparta siektų 4G lygį. „Bitėje“ visuomet orientuojamės į realią vartotojo patirtį, būtent dėl to savo 5G vystymo strategiją grindžiame aukštų dažnių juosta. Tai leis „Bitės“ klientams mėgautis išskirtinai aukšta 5G kokybe“, – pasakoja G.Butėnas.

„Bitės“ 5G internetas jau veikia Vilniaus, Kauno, Klaipėdos rajonuose ir kitur. „Bitės“ 5G šiandien įjungtas Garliavoje, Lentvaryje, Slengiuose, Trušeliuose, Grigiškėse, Jonavoje bei dalyje Palangos miesto. Artimiausią pusmetį naujos 5G ryšio zonos „Bitės“ tinkle visoje Lietuvoje bus pajungiamos reguliariai, statant naujas ar modernizuojant jau turimas bazines stotis.

„Bitės“ 5G interneto spartos pakaks visiems šeimos narių ar kolegų biure poreikiams, nes vienu metu leis prijungti daugybę išmaniųjų įrenginių, tuo pat metu užtikrinant sklandų jų visų veikimą.

Naujos kartos 5G ryšys taip pat pasiūlys spartų ir saugų ryšį verslui. Jį bus galima pasitelkti ne tik kasdieninėje veikloje, bet ir įvairiose naujose srityse, pavyzdžiui vystant daiktų interneto paslaugas. 5G dar labiau paspartins ir išmanių miestų sprendimų plėtrą Lietuvoje, kur „Bitė“ jau šiandien yra viena lyderių.

5G tinklo plėtra yra didžiausio „Bitė Lietuva“ istorijoje investicinio projekto „BITĖ | Naujos kartos tinklas 2025“ dalis. Projekto metu į turimo tinklo modernizavimą bei naujos kartos tinklo statybas „Bitė“ investuoja daugiau kaip 100 mln. eurų. Tam „Bitė“ pasitelkė moderniausią Švedijos bendrovės „Ericsson“ įrangą ir technologinius sprendimus.

Taip lengviau: greitasis skaitymas

  • Šiandien „Bitė“ Lietuvoje įjungia 5G ryšį
  • Per artimiausią pusmetį „Bitė“ vykdys ypač aktyvią 5G ryšio plėtrą ir jau 2023 m. pavasarį „Bitės“ 5G ryšiu galės naudotis 60 proc. Lietuvos gyventojų
  • „Bitės“ 5G namų internetas pirmiausia siūlomas didmiesčių pakraščiuose ir priemesčiuose, kur šiuo metu nėra kokybiško interneto alternatyvų, o esamas ryšys – prastas
  • 5G plėtra yra didžiausio „Bitės“ istorijoje investicinio projekto dalis, jo metu į tinklo modernizavimą bus investuota daugiau kaip 100 mln. Eurų
  • Naujos kartos tinklo statybai ir esamų tinklų modernizavimui „Bitė“ pasirinko geriausią 5G įrangos gamintoją – Švedijos „Ericsson“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.