Pasklido gandai apie drastiškus „Twitter“ pokyčius: Elonas Muskas mokestį vartotojams didins kelis kartus?

Elonas Muskas svarsto galimybę rinkti iš patvirtintų „Twitter“ naudotojų po 20 JAV dolerių per mėnesį arba 240 JAV dolerių per metus. Iki šiol šis mokestis už mėlynąją varnelę šalia vartotojo vardo siekė apie 5 JAV dolerius per mėnesį.

Turtingiausias pasaulio žmogus planuoja atnaujinti socialinių tinklų platformą „Twitter“ ir klausia naudotojų, ar turėtų sugrąžinti „Vine“.<br>„Scanpix“ nuotr.
Turtingiausias pasaulio žmogus planuoja atnaujinti socialinių tinklų platformą „Twitter“ ir klausia naudotojų, ar turėtų sugrąžinti „Vine“.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2022, 1:59 PM

Pasak technologijų naujienlaiškio „Platformer“, patikrinti platformos vartotojai, kurie prie savo paskyros turi mėlyną varnelę, žyminčią, kad jie yra patikimas šaltinis, turės per 90 dienų užsiprenumeruoti „Blue“ – kitaip praras savo varnelę.

E.Muskas tiesiogiai šios istorijos nekomentavo, tačiau sekmadienį savo daugiau nei 110 mln. sekėjų „Twitter“ paskyroje rašė, kad „visas tikrinimo procesas šiuo metu yra pertvarkomas“.

Jis taip pat iškėlė pirmadienio rytą pradėtą „Twitter“ apklausą, kurioje naudotojų buvo klausiama, kiek jie mokėtų per mėnesį už mėlyną varnelę. Naudotojai galėjo rinktis variantus: 5 dolerius, 10 dolerių, 15 dolerių arba „nemokėčiau“. Apklausą surengė E.Musko bendradarbis, technologijų investuotojas Jasonas Calacanisas, priklausantis komandai, kurią multimilijardierius subūrė, kad ši padėtų valdyti jam verslą po 44 mlrd. dolerių vertės kainavusio perėmimo.

Dar viena užuomina apie didelius pokyčius bendrovėje – pirmadienį E.Muskas paskelbė apklausą, kurioje vartotojų klausė, ar jis turėtų sugrąžinti „Vine“ – vaizdo įrašų dalijimosi programėlės, kuri buvo laikoma „TikTok“ pirmtake, bet 2016 m. „Twitter“ ją uždarė. „Vine“ sugrąžinimo motyvas būtų mesti iššūkį „TikTok“.

Dabar „Twitter“ turi 230 mln. naudotojų, o „TikTok“ – daugiau nei 1 mlrd.

E.Muskas taip pat žadėjo išlaikyti turinio politiką ir toliau blokuoti apriboto naudojimo paskyras, kol susirinks „Twitter“ turinio moderavimo taryba.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.