Nemaloni, bet tiesa: Nyderlandų aukštųjų technologijų sektorius tiekia technologijas Rusijai

Nyderlandų aukštųjų technologijų bendrovės to nežinodamos parduoda savo technologijas Rusijos karinės žvalgybos agentūros įsteigtoms įmonėms.

Olandijos aukštųjų technologijų bendrovės to nežinodamos parduoda savo technologijas Rusijos karinės žvalgybos agentūros įsteigtoms įmonėms (asociatyvinė nuotr.).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Olandijos aukštųjų technologijų bendrovės to nežinodamos parduoda savo technologijas Rusijos karinės žvalgybos agentūros įsteigtoms įmonėms (asociatyvinė nuotr.).<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 1:53 PM, atnaujinta Nov 3, 2022, 3:13 PM

Tai po šalies Karinės žvalgybos ir saugumo tarnybos (MIVD) vadovo Jano Swillenso pareiškimų šiuo klausimu patvirtino Gynybos ministerijos atstovas spaudai.

Pasak J.Swillenso, Rusijos slaptosios tarnybos, siekdamos išvengti Vakarų sankcijų, įsteigė dešimtis Nyderlanduose po priedanga veikiančių įmonių. Šios įmonės perka technologijas tik tam, kad kontrabanda pervežtų jas į Rusiją.

J.Swillensas paragino Nyderlandų aukštųjų technologijų bendroves nuodugniau tirti savo klientus ir pasidomėti tikraisiais galutiniais savo produktų vartotojais, kad nebūtų bendradarbiaujama su Rusijos kariuomene to nežinant.

Nyderlandų aukštųjų technologijų sektorius gali būti laikomas vienu geriausiu pažangiųjų technologijų gamintoju, nes jame veikia tokie garsūs vardai kaip NXP ir ASML.

Pranešama, kad olandų teisėsauga sulaikė 55 metų vyrą, įtariamą mikroschemų tiekimu Rusijai. Minėtos mikroschemos gali būti naudojamos gynybos pramonėje, todėl dėl tarptautinių sankcijų jų negalima parduoti Rusijos bendrovėms.

Parengta pagal „Ukrinform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.