Paskelbė, kiek HIMARS Ukrainoje sunaikino Rusijos karinės pajėgos

Rusams vis dar nepavyko sunaikinti nė vienos Ukrainai perduotos JAV tolimojo nuotolio artilerijos sistemos HIMARS MLRS – tačiau Ukrainos kariuomenei vis dar reikia daug artilerijos tolesnėms kovoms.

 Rusams vis dar nepavyko sunaikinti nė vienos Ukrainai perduotos JAV tolimojo nuotolio artilerijos sistemos HIMARS.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Rusams vis dar nepavyko sunaikinti nė vienos Ukrainai perduotos JAV tolimojo nuotolio artilerijos sistemos HIMARS.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2022, 11:01 AM

Apie tai leidiniui „Politico“ sakė neįvardytas aukšto rango Pentagono pareigūnas, praneša Censor.NET, su nuoroda į Liga.net.

JAV pareigūnas pabrėžė, kad išlaidų ir sąnaudų lygis šiame kare yra didelis: Ukraina per dieną paleidžia 4000–7000 artilerijos sviedinių, o Rusija – apie 20 000.

Pentagono pareigūnas prognozuoja, kad žiemos mėnesiais frontas greičiausiai stabilizuosis Charkovo ir Bachmuto srityse, tačiau lieka neaišku, kaip baigsis mūšis prie Chersono, kol orai nesustabdys kovų. Amerikietis mano, kad situacija dėl Chersono gali būti išspręsta per artimiausias dvi tris savaites.

Tačiau pavasarį, jo nuomone, mūšiai tik dar labiau paaštrės. Jis taip pat pareiškė, kad kai kurie JAV pareigūnai abejoja, ar Ukrainai pavyks pasiekti galutinį tikslą – išstumti Rusijos kariuomenę iš visos Ukrainos teritorijos, įskaitant Krymą.

Galima prisiminti, kad rugpjūtį Rusijos gynybos ministras Serhijus Šoigu pareiškė, jog amerikiečių tolimojo nuotolio raketų sistemos HIMARS esą „nedaro reikšmingos įtakos situacijai“ ir „mūšiuose yra sumalamos“.

Tiek Ukraina, tiek JAV ne kartą neigė, kad rusai „naikina“ amerikiečių MLRS.

Parengta pagal censor.net

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.