„Twitter“ paliko dar keli aukšto rango pareigūnai

Chaosas „Twitter“ aštrėja: šią socialinių tinklų platformą paliko dar bent trys aukšto rango pareigūnai.

„Twitter“.<br>„Scanpix“ nuotr.
„Twitter“.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 3:32 PM

Apie savo pasitraukimą ketvirtadienį pranešė du saugumo klausimais besirūpinę pareigūnai Lea Kissner ir Yoelis Rothas bei su platformai itin svarbiais reklamuotojais dirbęs Robinas Wheeleris. Jie atsistatydino nepraėjus nė dviem savaitėms po to, kai „Twitter“ nusipirko ekscentriškasis milijardierius Elonas Muskas, kurio priimami sprendimai piktina bendrovės personalą bei vartotojus.

Užbaigus 44 mlrd. dolerių vertės įsigijimo sandorį, E. Muskas kone iškart atleido generalinį direktorių Paragą Agrawalą ir neilgai trukus paskelbė, kad atleidžia pusę iš 7,5 tūkst. darbuotojų. Verslininkas taip pat pristatė keletą naujų platformos funkcijų, kurios sulaukė didelio pasipriešinimo, įskaitant mėnesinį 8 JAV dolerių mokestį už paskyros autentiškumą patvirtinančią mėlyną varnelę.

Dėl kilusio chaoso „Twitter“ susilaukė reto JAV Federalinės prekybos komisijos (FTC), prižiūrinčios vartotojų saugumą, perspėjimo. Komisija pareiškė, kad stebi padėtį su „dideliu nerimu“ ir pabrėžė, jog „joks generalinis direktorius ar bendrovė nėra virš įstatymo“.

Kaip skelbė naujienų agentūra AFP, jos korespondentai susipažino su platformos darbuotojams išsiųstais pranešimais, kuriuose E. Muskas paragino likusį personalą padėti pasiekti 1 mlrd. vartotojų ir pareiškė, kad platforma netenka didelio kiekio pinigų, o dabartinės ekonomikos sąlygos esą gali pakenkti tolesnei „Twitter“ veiklai.

Kaip įtariama, socialinis tinklas taip pat kenčia dėl reklamuotojų sprendimų nuo jo atsiriboti, nes šie būgštauja dėl E. Musko planų. Prieš tai, kai „Twitter“ kontrolę perėmė E. Muskas, platforma didžiąją dalį pelno gaudavo iš reklamos. Milijardierius yra pareiškęs sieksiantis tikslo, kad „Twitter“ pelnas padidėtų nuo 5 mlrd. JAV dolerių 2021 m. iki 26 mlrd. JAV dolerių 2028 m., tačiau šias perspektyvas kol kas supa neapibrėžtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.