Rusai Ukrainoje vėl panaudojo uždraustą ginkluotę

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, okupantai naudoja draudžiamą cheminio poveikio ginklą – aerozolines granatas „K-51“. Kaip pažymima, okupantai iš drono ant ukrainiečių pozicijų Donecko srityje numetė kelias aerozolines granatas „K-51“, viena iš jų nesprogo.

 Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, okupantai naudoja draudžiamą cheminio poveikio ginklą – aerozolines granatas „K-51“.<br>Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
 Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, okupantai naudoja draudžiamą cheminio poveikio ginklą – aerozolines granatas „K-51“.<br>Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2022, 8:29 AM

„Siekdami apsisaugoti nuo stipraus dirginančio draudžiamos ginkluotės poveikio, pasieniečiai kurį laiką buvo priversti laikytis cheminės apsaugos priemonių. Tačiau net ir tokiomis sąlygomis kovotojai toliau priešinasi klastingam priešui“, – rašoma pranešime.

Kaip informavo Ukrainos generalinis štabas, spalio 12 d. Rusijos užpuolikai Zaporožės srityje panaudojo chemines rankines granatas.

Rusijos kariškiai, naudodami dronus, bandė smogti Ukrainos kariams ašarinių dujų granatomis „K-51“.

Generalinis štabas pabrėžia, kad tai yra karo taisyklių ir papročių pažeidimas, nes cheminių riaušių malšinimo priemonių (ypač ašarinių dujų) naudojimą „kaip karo priemonę“ draudžia Cheminio ginklo konvencija (1 straipsnio 5 dalis) ir 1925 m. Ženevos protokolas.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.