Iš „zonos“ – į mūšį: įvertino, kiek Rusijos kalinių galėjo tapti „Wagner“ samdiniais

Bendras kalinių skaičius Rusijos įkalinimo įstaigose per rugsėjį ir spalį sumažėjo 23 000 žmonių – greičiausiai dėl to, kad Rusijos samdinių kompanija „Wagner“ verbavo kalinius karui prieš Ukrainą, lapkričio 18 d. pranešė Rusijos leidinys „Mediazona“.

 Bendras kalinių skaičius Rusijos įkalinimo įstaigose per rugsėjį ir spalį sumažėjo 23 000 žmonių – greičiausiai dėl to, kad Rusijos samdinių kompanija „Wagner“ verbavo kalinius karui prieš Ukrainą.<br> 123rf nuotr., lrytas.lt mont.
 Bendras kalinių skaičius Rusijos įkalinimo įstaigose per rugsėjį ir spalį sumažėjo 23 000 žmonių – greičiausiai dėl to, kad Rusijos samdinių kompanija „Wagner“ verbavo kalinius karui prieš Ukrainą.<br> 123rf nuotr., lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 22, 2022, 8:05 AM

Remdamasis Federalinės įkalinimo įstaigų tarnybos (FPS) statistika, leidinys rašo, kad rugsėjo pradžioje kolonijose buvo beveik 348 tūkst. žmonių. Spalio pradžioje šis skaičius gerokai sumažėjo – iki 338 000, o lapkričio pradžioje – iki 325 000.

Tuo pat metu, „Mediazonos“ duomenimis, ikiteisminio sulaikymo centruose ar pataisos kolonijose esančių asmenų skaičius, taip pat nuteistų moterų skaičius beveik nesikeičia. „Mediazona“ pabrėžia, kad pastaraisiais metais kalinių skaičius dar niekada nebuvo taip smarkiai sumažėjęs – net amnestijų metu.

„Mediazona“ rašo, kad toks verbavimas neatitinka galiojančių Rusijos teisės aktų: „Tikėtina, kad sutikusieji „ant popieriaus“ yra perkeliami į kolonijas Rostovo srityje; neaišku, kaip FPS paaiškina vėlesnį jų nebuvimą laisvės atėmimo vietoje“.

Paklausti „pradingusių“ kalinių artimieji atsako, kad jų buvimo vieta yra įslaptinta informacija.

Lapkričio 18 d. Ukrainos kariuomenės Generalinis štabas pranešė, kad Rusijos samdinių kompanija „Wagner Group“ pradėjo verbuoti įmonių darbuotojus Rusijos Belgorodo srityje, kuri ribojasi su Ukraina netoli Charkovo.

Ukrainos gynybos žvalgybos atstovas spaudai Andrijus Jusovas anksčiau sakė, kad „Wagner“ grupę, kuri buvo sumanyta kaip „elitinis padalinys“, dabar Kremliaus režimas naudoja kaip patrankų mėsos šaltinį.

Parengta pagal NV.ua.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.