Ukrainiečiai patvirtino: ši perduota ginkluotė yra itin efektyvi

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankose nuo rugpjūčio mėnesio esanti vokiška daugkartinio paleidimo raketų sistema (MLRS) buvo siųsta siekiant sustiprinti Ukrainos kontrpuolimą okupuotose teritorijose. Ukrainos pajėgos atskleidė, kad sistema iš tiesų yra grėsmingas ginklas ir pasidalino sistemos privalumais bei pasiektais rezultatais kovos lauke.

„Mars II“ yra vokiška amerikietiškojo „M270“ MLRS modernizacija, kuriai įdiegta nauja ugnies valdymo sistema.<br>Atvirųjų šaltinių / „Defense Express“ nuotr.
„Mars II“ yra vokiška amerikietiškojo „M270“ MLRS modernizacija, kuriai įdiegta nauja ugnies valdymo sistema.<br>Atvirųjų šaltinių / „Defense Express“ nuotr.
„Mars II“ yra vokiška amerikietiškojo „M270“ MLRS modernizacija, kuriai įdiegta nauja ugnies valdymo sistema.<br>Wikimedia commons
„Mars II“ yra vokiška amerikietiškojo „M270“ MLRS modernizacija, kuriai įdiegta nauja ugnies valdymo sistema.<br>Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-30 12:32

Ukrainos sausumos pajėgų spaudos tarnyba socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame Ukrainos artileristai dalijasi įspūdžiais apie darbą mūšio lauke su vokiška MLRS sistema „Mars II“.

„Mars II“ yra vokiška amerikietiškojo „M270“ MLRS modernizacija, kuriai įdiegta nauja ugnies valdymo sistema.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Volodymyras pažymi, kad šios raketų sistemos pasiteisino suduodant tikliuosius smūgius į įvairius taikinius, įskaitant gyvąją jėgą, įrangą, vadavietes ir kt.

Be to, šios sistemos tikslumas nenukenčia net esant maksimaliam 84 km nuotoliui: tikėtinas nuokrypis nuo taikinio tokiu atstumu yra tik apie 7 m.

Teigiama, kad brigados yra patenkintos šia sistema. Ukrainos karininkas pažymi, kad ji yra maksimaliai efektyvi, o išmokti valdyti tokią raketų sistemą iš tikrųjų nėra sudėtinga.

Karininkas pastebi, kad sistema vis dar yra puikios būklės: „Ją prižiūrime pagal taisykles, jokių remontų neturėjome ir neplanuojame turėti“.

Volodymyras pasakoja apie vieną iš kovinių užduočių, kur „MARS II“ gerokai apsunkino rusų gyvenimą: „Reikėjo pataikyti į degalų cisternas, kurios buvo ką tik atvykusios į geležinkelio stotį. Iš viso buvo sunaikinta 12 cisternų – o tai reiškė, kad maksimalus skaičius priešo technikos ilgą laiką liko be degalų. Jie negalėjo papildyti įrangos degalais ir naudoti jos apšaudydami Ukrainos miestus“.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.