Buvo sutrikusi Vatikano internetinė svetainės veikla: įtaria kibernetinę ataką

Vatikano interneto svetainė trečiadienio vakarą buvo neprieinama, pranešė Šventojo Sosto spaudos tarnyba.

 Įtariama kibernetinė ataka buvo įvykdyta kitą dieną po to, kai Rusija išreiškė „pasipiktinimą“ dėl popiežiaus Pranciškaus komentarų apie numanomą rusų etninių mažumų vaidmenį Maskvos kare Ukrainoje.<br> 123rf nuotr.
 Įtariama kibernetinė ataka buvo įvykdyta kitą dieną po to, kai Rusija išreiškė „pasipiktinimą“ dėl popiežiaus Pranciškaus komentarų apie numanomą rusų etninių mažumų vaidmenį Maskvos kare Ukrainoje.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 1:36 PM

Įtariama, kad tai galėjo būti kibernetinė ataka, dėl kurios Ukrainos ambasadorius Vatikane apkaltino Kremlių.

„Dėl neįprastų bandymų prisijungti prie svetainės (dienos pabaigoje) buvo atliekami techniniai tyrimai“, – sakė Vatikano atstovas spaudai Matteo Bruni.

Trečiadienį po pietų kelios Vatikano svetainės kelias valandas neveikė, o oficiali interneto svetainė vatican.va buvo nepasiekiama ir vakare.

Įtariama kibernetinė ataka buvo įvykdyta kitą dieną po to, kai Rusija išreiškė „pasipiktinimą“ dėl popiežiaus Pranciškaus komentarų apie numanomą rusų etninių mažumų vaidmenį Maskvos kare Ukrainoje, antradienį pranešė naujienų agentūros.

Popiežius Pranciškus pirmadienį paskelbtame interviu sakė, kad kai kurie „žiauriausi“ Rusijos pajėgų Ukrainoje veikėjai „yra ne rusų tradicijos“ atstovai, o mažumos, tokios kaip „čečėnai, buriatai ir kiti“.

Ukrainos ambasadorius prie Šventojo Sosto Andrijus Jurašas socialiniame tinkle „Twitter“ parašė: „Rusijos teroristai šiandien pasiekė Vatikano Miesto Valstybės svetaines: daugelis įvairių Romos kurijos struktūrų internetinių puslapių tapo neprieinami!“

„Rusijos programišiai dar kartą pademonstravo tikrąjį Rusijos politikos veidą“, – angliškai rašė jis ir pridūrė, kad kibernetinė ataka greičiausiai buvo „atsakas į paskutinius svarbius pareiškimus“, kuriais pasižymėjo popiežius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.