Rusai apsisprendė: jų tankus taisys kaliniai

Kaip ir buvo tikėtasi, rusai griebėsi labiausiai „išbandyto ir patikimo įrankio“ – vergų darbo, rašo „Defense Express“.

 Rusijos Saugumo tarybos vadovas Dmitrijus Medvedevas lankosi „Uralvagonzavod“ gamykloje.<br> AP / Scanpix nuotr.
 Rusijos Saugumo tarybos vadovas Dmitrijus Medvedevas lankosi „Uralvagonzavod“ gamykloje.<br> AP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 2:39 PM

Rusijos Sverdlovsko srities federalinė įkalinimo įstaigų tarnyba paskelbė, kad 250 kalinių bus įdarbinti gamykloje „Uralvagonzavod“, kur bus remontuojami Rusijos kariuomenei skirti tankai.

Kaip matyti iš pranešimo, kaliniai dirbs suvirintojais, šaltkalviais, staklininkais, frezavimo, šlifavimo, tekinimo staklių ir kranų operatoriais. Atsižvelgiant į tai, „valstybės naudai“ bus išskaičiuojama nuo 4 iki 20 proc. jų atlyginimo. Tokie darbuotojai negalės dirbti su įslaptinta įranga.

Šis pranešimas nėra netikėtas: per pastaruosius du mėnesius iš Rusijos kalėjimų „dingo“ 23 000 kalinių, o vienintelis to paaiškinimas – verbavimas į „Wagner“ būrius.

Lapkričio 1 d. duomenimis, bendras kalinių skaičius Rusijos federacijoje siekė beveik 400 000, ir panašu, kad kremlius nusprendė šį „žmogiškąjį resursą“ panaudoti – ne tik kovai fronte, bet ir darbui gynybos pramonės pajėgose.

Galima prisiminti, kad 2022 m. rugsėjo pabaigoje „Uralvagonzavod“ planavo dirbti trimis pamainomis – tačiau įmonės vadovybė pripažino, kad neturi pakankamai darbuotojų. Siekdami padengti trūkumą, jie ketino pritraukti į pensiją išėjusius „pramonės veteranus“ arba tiesiog iš gatvės pasamdytus „praeivius“. Vis dėlto atrodo, kad du mėnesius trukusios paieškos nebuvo vaisingos, ir rusai griebėsi kalinių darbo.

Iš esmės Rusija atgaivina seną sovietinę Gulago praktiką, įtraukdama kalinius į mobilizacinius darbus. Kitas žingsnis šioje sekoje turėtų būti grįžimas prie vadinamųjų „šaraškų“, kur mokslininkai ir dizaineriai, pažeminti iki kalinių statuso, dirbtų prie naujų „stebuklingų ginklų“, skirtų rusų kariuomenei.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.