Sukurta elektroninio pavardžių archyvo svetainė

Lietuvos ypatingasis archyvas atidarė interneto svetainę „Elektroninis pavardžių archyvas“, kurioje skelbiamos pavardės žmonių, paminėtų Lietuvos ypatingojo archyvo saugomuose Lietuvos SSR NKGB-MGB-KGB, Lietuvos SSR NKVD-MVD, Lietuvos komunistų partijos ir kt. dokumentuose.

 Lietuvos ypatingasis archyvas atidarė interneto svetainę „Elektroninis pavardžių archyvas“.<br> Ekrano nuotr.
 Lietuvos ypatingasis archyvas atidarė interneto svetainę „Elektroninis pavardžių archyvas“.<br> Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 10:13 AM

Pagal pasirinktus kriterijus – pavardę, vardą, slapyvardį, gimimo metus, svetainėje galima rasti žmones, kurie per sovietinę okupaciją 1940–1941, 1944–1990 m. buvo ištremti iš Lietuvos, įtraukti į tremiamų asmenų sąrašus, sovietų represinių struktūrų buvo suimti, tardyti, kalinti, persekioti, slapta stebėti, dalyvavo Laisvės kovose ir neginkluotame antisovietiniame pasipriešinime, vyko iš Lietuvos į užsienį laikinai ar nuolat gyventi ir kt.

Į svetainę per kelis mėnesius planuojama sukelti apie 2 mln. įrašų. Ateityje svetainė bus nuolat pildoma naujais įrašais. Svetainėje neradus dominančio žmogaus pavardės, galima kreiptis į Lietuvos ypatingąjį archyvą, kur mes atliksime dokumentų paiešką.

Svetainė sukurta įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos dalinai finansuotą projektą „Interneto svetainės „Elektroninis pavardžių archyvas“ sukūrimas“.

Svetainės adresas – lyapavardes.archyvai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.