Paskelbė, kiek sprogmenų neutralizavo Chersono ir Nikolajevo srityse: skaičius pribloškia

Chersono ir Nikolajevo srityse priešas gausiai užminavo teritoriją, kuri dabar yra deokupuota. Kalbėdamas apie Valstybinės gelbėjimo tarnybos išminuotojų padalinių darbą, atstovas spaudai pulkininkas Oleksandras Chorunžijus pažymėjo:

 Iš viso išminuotojai deokupuotose Chersono ir Nikolajevo sričių teritorijose nukenksmino daugiau kaip 12 500 sprogstamųjų objektų.<br> „ArmijaInform“ nuotr.
 Iš viso išminuotojai deokupuotose Chersono ir Nikolajevo sričių teritorijose nukenksmino daugiau kaip 12 500 sprogstamųjų objektų.<br> „ArmijaInform“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2022, 8:00 PM

„Šiuo metu patikrinta Chersono geležinkelio stotis, geležinkelio kelias iš Nikolajevo į Chersoną, beveik pusė Snihurivkos miesto Nikolajevo srityje, 15 iš 16 prioritetinių elektros pastočių Chersone, 100 proc. asfaltuoto kelio Nikolajevas – Chersonas (67 km), taip pat apie 300 km kitų kelių.

Pasak O.Chorunžijaus, daugiausia pastangų gelbėtojai skiria energetikos, dujų, vandens, šilumos ir ryšių objektams išminuoti. Chersono srityje nuo darbo pradžios patikrinti 99 objektai. Nikolajevo srityje – 43 objektai.

Tęsiamas deokupuotų teritorijų išminavimas: specialistai išvalė 11,5 km2 (iš 8800 km2) Chersono ir Nikolajevo sričių. Iš viso išminuotojai deokupuotose Chersono ir Nikolajevo sričių teritorijose nukenksmino daugiau kaip 12 500 sprogstamųjų objektų.

Iš visos Ukrainos atvyko 25 išminuotojų komandos, kurias sudaro 147 žmonės ir 60 įrangos vienetų.

Parengta pagal „ArmijaInform“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.