Itališkas šarvuotis išgelbėjo vienuolikos Ukrainos karių gyvybes

Pasak buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, Italijoje pagamintas šarvuotas automobilis „MLS Shield“ išgelbėjo mažiausiai vienuolika Ukrainos karių.

 Pasak buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, Italijoje pagamintas šarvuotas automobilis „MLS Shield“ išgelbėjo mažiausiai vienuolika Ukrainos karių.<br> P. Porošenkos nuotr.
 Pasak buvusio Ukrainos prezidento Petro Porošenkos, Italijoje pagamintas šarvuotas automobilis „MLS Shield“ išgelbėjo mažiausiai vienuolika Ukrainos karių.<br> P. Porošenkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 7:56 AM

Į „MLS Shield“ pataikė minosvaidžio mina ir ekipažas su kariais buvo sužeisti, tačiau niekas nežuvo – taip buvo įrodytas aukščiausias 4×4 šarvuotos transporto priemonės teikiamas apsaugos lygis.

„Tai, kas yra kasdienis ukrainiečių darbas – tą gali padaryti tik superherojai.

Pavyzdžiui, šis šarvuotas automobilis „MLS Shield“ šaukiniu „Venom“ ir jo įgula, sudaryta iš geriausių Ukrainos desantininkų. Jie negailestingai naikino rusus prie Marijinkos ir Kurachovės.

Jie buvo apšaudomi iš minosvaidžių ir... per stebuklą išsigelbėjo. „Venom“ pervežė visą įgulą ir išgelbėjo 11 karių. O dabar jis vėl stovi mūsų biuro kieme, apdraskytas minosvaidžio, su plyšusiomis siūlėmis ir be šarvuoto stiklo. Šįvakar jį atgabenome iš fronto, kad jį suremontuotume“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė P.Porošenko.

„MLS Shield“ yra vidutinio svorio šarvuotas automobilis, kurį suprojektavo ir pagamino Italijos įmonė „Tekne“. Tai 4×4 lengvoji taktinė šarvuotoji transporto priemonė, pagaminta ant „Ford“ važiuoklės, kurios variklis yra priekyje, įgula – viduryje, o karių skyrius – gale.

Transporto priemonėje gali tilpti iki 10 karių, įskaitant vieną vairuotoją, vadą ir šaulį. Transporto priemonės kovinis svoris – 15 000 kg, o didžiausias naudingasis krovinys – 3 500 kg.

„MLS Shield“ korpusas užtikrina FB7 lygio apsaugą pagal EN1063 standartą nuo mažo 5,56×45 kalibro šarvamušių kulkų , taip pat nuo 7,62×51 apvalkalinių (angl. full metal jacket) kulkų.

Liepos viduryje buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka Ukrainos kariuomenei nupirko šarvuočių „MLS Shield“ partiją.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.