Įspūdingi kadrai: ukrainiečiai vos keliais „Gepard“ šūviais numušė rusišką sparnuotąją raketą Interviu su „Gepard“ komanda

Ukrainos kariai paskelbė pirmąjį Vokietijos perduotų priešlėktuvinių savaeigių artilerijos sistemų „Gepard“ kovinio panaudojimo vaizdo įrašą. Vaizdo įraše sistema numuša rusišką sparnuotąją raketą, paleistą į Ukrainą – greičiausiai per gruodžio 5 d. surengtą masinę raketų ataką.

 Vokietijos priešlėktuvinis tankas "Gepard" šaudo per karines pratybas Vokietijoje, 2003 m.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
 Vokietijos priešlėktuvinis tankas "Gepard" šaudo per karines pratybas Vokietijoje, 2003 m.<br> Reuters / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 11:41 AM, atnaujinta Dec 9, 2022, 12:15 PM

Anksčiau pranešta, kad esama duomenų, jog norint numušti droną kamikadzę „Shahed“ – „pigų pakaitalą“ sparnuotajai raketai – vidutiniškai reikia šešių arba daugiausiai dešimties šūvių. Kaip matyti toliau pateiktame vaizdo įraše, norint numušti tikrą sparnuotąją raketą, taip pat reikia atitinkamo skaičiaus 35 mm šovinių.

Be to, tą pačią dieną „Laisvosios Europos Radijas“ paskelbė interviu su viena iš šių „Gepard“ sistemų eksploatuojančių komandų – ir pokalbyje yra keletas detalių, į kurias verta atkreipti dėmesį. Pirmiausia, karys, vardu Olehas, patvirtino, kad, remiantis jo patirtimi, vienam dronui sunaikinti prireikia trijų šūvių.

Be to, paaiškėja viena detalė, kurią galima pamatyti ir vaizdo įraše: „Gepard“ sistemos naudojamos tik atviroje vietovėje. Kareivis šaukiniu „Marsas“ paaiškina priežastį: bet kokie medžiai ar kliūtys trukdytų veikti „Gepard“ radarui, kuris gali aptikti nedidelį taikinį 16 km atstumu, dar prieš jam patenkant į šaudymo zoną.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.