Rusai ieško pasiteisinimo, kodėl mūšio lauke vis dar neišbandė savo naujausio tanko

Naujausias rusų tankas „T-14 Armata“ gali taip niekada ir nepasiekti mūšio lauko, o likti tik „paradiniu“ modeliu.

Nuo invazijos pradžios naujausias Rusijos tankas „T-14 Armata“ dar nė karto nebuvo pastebėtas mūšio lauke.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Nuo invazijos pradžios naujausias Rusijos tankas „T-14 Armata“ dar nė karto nebuvo pastebėtas mūšio lauke.<br> AFP / Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 11:50 AM

Nuo invazijos pradžios naujausias Rusijos tankas „T-14 Armata“ dar nė karto nebuvo pastebėtas mūšio lauke. Viena vertus, tai logiškai paaiškinama, nes šio tanko valstybiniai bandymai bus baigti tik 2023 m., kartu su kitais naujausiais Rusijos karinės technikos pavyzdžiais.

Kita vertus, kadangi okupantai dažnai palankiai atsiliepdavo apie savo naujausią tanką, kodėl jo neišbandžius mūšio lauke? Atrodo, kad norėdami paslėpti visus šio tanko trūkumus, galinčius išryškėti realiose kovinėse operacijose, rusai nusprendė pateikti pasiteisinimų, kodėl vargu ar „Armata“ pasirodys fronto linijoje.

Visų pirma, „Defense Express“ teigimu, jie neva bijo, kad tanką „Armata“ ištiks toks pats likimas kaip ir „T-90M“, kurį Tamanų divizija paliko bėgdama iš Charkovo srities. Tada rusų ekspertai nerimavo, kad šis tankas pateks į amerikiečių specialistų rankas – o šie atskleis visas naujausios karinės technikos paslaptis.

Okupantai taip pat skundžiasi, kad „Armata“ yra labai brangios transporto priemonės – jų kaina svyruoja nuo 350 iki 500 mln. rublių (5,2-7,5 mln. eurų). Už tokią sumą galima modernizuoti bent septynis „T-72“. O septyni tankai tikrai bus geriau nei vienas, kad ir modernus „Armata“.

Galiausiai, tankas „Armata“ buvo kuriamas kaip „naujos kartos karo“ komponentas. Tai reiškia, kad tankas tiesiog nebus tinkamas mūšio laukui, kuriame jis galės sąveikauti vos su keliais „T-90M“. Visavertis „Armata“ panaudojimas apima jo naudojimą kartu su, pavyzdžiui, artilerijos kompleksu „2S35 Koalicija-SV“, kurio valstybiniai bandymai taip pat bus baigti tik 2023 metais.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.