Atsikeršijo bent jau taip: ukrainiečių užpultame oro uoste rusai paliko žinutę

Gruodžio 12 d. palydovinėje Engelso oro pajėgų bazės Rusijoje nuotraukoje matyti atsakas į neseniai Ukrainos įvykdytą ataką prieš šį objektą.

 Žinutė rusų kalba skelbia: „mirtis naciams“ – taip Rusijos propaganda įvardija ukrainiečius ir kitus šalies priešus.<br> „War Zone“ iliustr.
 Žinutė rusų kalba skelbia: „mirtis naciams“ – taip Rusijos propaganda įvardija ukrainiečius ir kitus šalies priešus.<br> „War Zone“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 9:35 AM

Nuotraukoje kai kur dar matyti dėmės, likusios po gruodžio 5 d. smūgio, kuris, atrodo, apgadino bent vieną bombonešį „Tu-95“. Bet atsakydami į ukrainiečių ataką, rusai tai taip pat iš įvairaus inventoriaus išdėliojo užrašą tiems, kurie stebi jų veiklą naudodamiesi palydoviniais vaizdais.

Žinutė rusų kalba skelbia: „mirtis naciams“ – taip Rusijos propaganda įvardija ukrainiečius ir kitus šalies priešus.

Nuotraukoje taip pat matyti ir praktiškesnis atsakas į išpuolį, rašo „The War Zone“: oro uoste likę tik 10 lėktuvų „Tu-95“ ir keturi „Tu-160“ – t. y. beveik perpus mažiau, nei jų buvo oro bazėje prieš išpuolį.

Dabar bazėje taip pat matomas vienintelis bombonešis „Tu-22M“.

Šie likę orlaiviai yra pastebimai išsibarstę po visą bazę, o sustatytos apsauginės užtvaros turėtų apsaugoti nuo to, kad vieno smūgio metu nebūtų pažeisti keli orlaiviai.

Nuotraukoje taip pat matyti, kad iš ankstesnės vietos į skrydžių zoną buvo perkeltas transporto lėktuvas „II-62“, kuris iki tol buvo eksponuojamas oro uosto muziejuje. Neaišku, kodėl įvyko šis perkėlimas, tačiau gali būti, kad orlaivis, atsižvelgiant į jo būklę, galėjo būti atrinktas kaip tinkamas vėl vykdyti skrydžius.

Parengta pagal „War Zone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.