Kaip karas atrodys ateityje? Papasakos Lietuvos karys, kuriantis ateities technologijas

„Karas. Karas niekada nesikeičia“, – būtent tokius įžanginius žodžius puikiai žino tūkstančiai fantastinio vaidmenų žaidimo „Fallout“ žaidėjų. Bet ar taip iš tiesų yra? Ko apie karo pokyčius mes galime pasimokyti iš pastarųjų mėnesių įvykių Ukrainoje? Kokios karinės technologijos dabar kuriamos pasaulyje, kurios atrodo perspektyviausiai, o kokios priešingai – nepasiteisino?

 Apie ateities karybą pasakos Lietuvos kariuomenės atsargos majoras, ginkluotės entuziastas ir savavaldžio visureigio „Krampus“ kūrėjas Darius Antanaitis.<br> 123rf iliustr., V. Ščiavinsko nuotr.
 Apie ateities karybą pasakos Lietuvos kariuomenės atsargos majoras, ginkluotės entuziastas ir savavaldžio visureigio „Krampus“ kūrėjas Darius Antanaitis.<br> 123rf iliustr., V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 6:38 PM

Apie visa tai ketvirtadienį, 19 val. internetiniame Lietuvos fantastų renginyje „Kavinė fantastiška“ pasakos Lietuvos kariuomenės atsargos majoras, ginkluotės entuziastas ir savavaldžio visureigio „Krampus“ kūrėjas Darius Antanaitis, o jį kalbins portalo lrytas.lt Mokslo ir Technologijų redaktorius Adomas Rutkauskas.

Tankai ar dronai? Dirbtinis intelektas ar pėstininkai? O gal viskas viename intensyviame mūšio lauke? Kaip technologijos keičia karo mokslą? Ar įmanoma būtų sunaikinti priešininką iš Žemės orbitos į mūšio lauką paleidžiant metalinius strypus? Ar ateities kariams bus būtina mokytis programavimo? Visa tai bus aptarta renginio metu, o jo žiūrovai turės galimybę užduoti klausimus, į kuriuos atsakys D. Antanaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.