„Bayraktar“ išbandė naują viršgarsinę raketą

Praėjusią savaitę bendrovės „Baykar“ ir „Roketsan“ išbandė turkišką viršgarsinę raketą „TRG-230-IHA“. Bandymus padėjo atlikti naujasis „Bayraktar“ dronas „Akinci“.

 Praėjusią savaitę bendrovės „Baykar“ ir „Roketsan“ išbandė turkišką viršgarsinę raketą „TRG-230-IHA“.<br> „Roketsan“ stop kadras.
 Praėjusią savaitę bendrovės „Baykar“ ir „Roketsan“ išbandė turkišką viršgarsinę raketą „TRG-230-IHA“.<br> „Roketsan“ stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 12:34 PM

„Baykar“ dronas atliko pirmąjį bandomąjį raketos paleidimą. Bandymas vyko netoli Juodosios jūros pakrantės, maždaug už 700 km nuo Stambulo.

„Bayraktar Akinci“ 7600 metrų aukštyje paleido „TRG-230-IHA“. Raketa nuskrido maždaug 100 km ir sėkmingai pataikė į taikinį. „TRG-230-IHA“ kūrėja yra Turkijos bendrovė „Roketsan“.

Maksimalus raketos „oras-žemė“ paleidimo nuotolis – 150 km. Ji leis bepiločiui „Bayraktar Akinci“ smogti į priešo taikinius neskrendant į priešo oro gynybos zoną.

Kaip „Defense Express“ informavo 2022 m. liepą, „Bayraktar Akinci“ atakos dronas per bandymus sėkmingai paleido naują lazeriu valdomą raketą

Per bandymą dronas pakilo iš Korlu oro uosto Turkijos šiaurės vakaruose ir skrido vidutiniškai 30 000 pėdų (9,1 km) aukštyje.

Dronas pataikė į plūduriuojantį taikinį, kurį lazeriu pažymėjo kitas „Bayraktar“ dronas, skridęs žemiau debesų lygio.

Pranešama, kad šis bandymas Turkijai tapo „dar vienu svarbiu etapu“, ypač integruojant vietos gamybos amuniciją į bepiločius orlaivius.

Tai buvo pirmas kartas, kai lazeriu valdoma raketa „Aselsan LGK-82“ buvo paleista iš kovinio bepiločio orlaivio.

LGK sukūrė Turkijos gynybos rangovas „Aselsan“. Raketa 225 ir 900 kilogramų svorio nevaldomas bombas leidžia paversti tiksliai valdomais šaudmenimis.

„Bayraktar Akinci“ yra ilgojo nuotolio bepilotis orlaivis, sukurtas veikti su įvairios konfigūracijos amunicija.

Taktinio bepiločio orlaivio „Bayraktar TB2“ įpėdinis „Akinci“ turi dvi palydovinio ryšio sistemas, elektronines pagalbines sistemas ir „oras-oras“ radarą.

Jame taip pat veikia sudvigubinta dirbtinio intelekto avionika, užtikrinanti geresnį signalų apdorojimą realiuoju laiku, jutiklių duomenų sintezę ir padėties suvokimą.

Anksčiau šį mėnesį šis dronas pasiekė naują rekordą, bandomojo skrydžio metu skrisdamas 13 716 metrų aukštyje. Jis pakilo iš „Bayraktar Akinci“ skrydžių, mokymo ir bandymų centro Korlu oro uosto vadavietėje ir grįžo ten pat po 20 valandų ir 23 minučių.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.