Parodė, kaip Ukrainos fronte veikia Lietuvos perduota karinė technika

Praėjus mėnesiui nuo savaeigių minosvaidžių partijos iš Lietuvos atvykimo į Ukrainos ginkluotąsias pajėgas, jau galima matyti juos dirbančius fronto linijose, rašo „Defense Express“.

 Vaizdo įraše, kurį nufilmavo Ukrainos kariai ir kuriuo pasidalijo „Ukraine Weapons Tracker“, Lietuvos dovanotas šarvuotis „Panzermörser“, ginkluotas suomišku 120 mm minosvaidžiu „Tampella“, apšaudo rusų okupantus.<br> Stop kadras.
 Vaizdo įraše, kurį nufilmavo Ukrainos kariai ir kuriuo pasidalijo „Ukraine Weapons Tracker“, Lietuvos dovanotas šarvuotis „Panzermörser“, ginkluotas suomišku 120 mm minosvaidžiu „Tampella“, apšaudo rusų okupantus.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 8:40 AM, atnaujinta Dec 19, 2022, 11:27 AM

Toliau pateiktame vaizdo įraše, kurį nufilmavo Ukrainos kariai ir kuriuo pasidalijo „Ukraine Weapons Tracker“, Lietuvos dovanotas šarvuotis „Panzermörser“, ginkluotas suomišku 120 mm minosvaidžiu „Tampella“, apšaudo rusų okupantus.

Tai pirmas kartas, kai ši transporto priemonė, sukurta amerikietiško vikšrinio šarvuočio „M113 A2“ važiuoklės pagrindu, nufilmuota kovojanti Ukrainoje.

„Panzermörser M113“ gali suduoti smūgius į taikinius, esančius už 6360 m, naudodamas netiesioginę ugnį – ir paleisdamas iki 5 šūvių per minutę. 120 mm minosvaidis įrengtas ant besisukančios platformos, leidžiančios nukreipti ginklą į dešinę ir į kairę.

Tačiau svarbiausia, kad šarvuotis tokiam sunkiam minosvaidžiui (daugiau kaip 200 kg) užtikrina mobilumą.

„Panzermörser M113“ gali važiuoti iki 62 km/val. greičiu, o jo veikimo nuotolis siekia 650 km.

Šarvuotį valdo 4–5 žmonių įgula.

Spalio viduryje paskelbtame karinės pagalbos pakete Lietuva Ukrainos kariuomenei suteikė dešimt „Panzermörser“ šarvuočių. Pasak Lietuvos gynybos ministro, jie atvyko lapkričio 14 d., kartu su dviem ugnies valdymo šarvuočiais, kurių vienas jau taip pat užfiksuotas vaizdo įraše:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.