Paskaičiavo, kiek rusų gyvybių kainuoja kvadratinio kilometro Ukrainoje užėmimas

Rusijos Federacija vykdo pėstininkų puolimo operacijas visiškai nekreipdama dėmesio į nuostolius. Nesugebėjimas aprūpinti esamą 200 tūkst. mobilizuotųjų rezervą ginklais ir karine technika, problemos su karine pramone (pasiektas tik 30 proc. pagreitis) reiškia tai, kad Kremlius meta pajėgas į mūšį neturėdamas tinkamo standartinių ginklų ir sunkiosios technikos komplekto, rašo „Defense Express“.

 2022 m. gegužės 11 d.: Ukrainos teismo medicinos ekspertai apžiūri į vakarus nuo Kijevo esančiame Zavalivkos kaime ekshumuotą rusų kareivio kūną, laikomą traukinyje šaldytuve, kuriame sukrauti rusų žuvusieji.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 2022 m. gegužės 11 d.: Ukrainos teismo medicinos ekspertai apžiūri į vakarus nuo Kijevo esančiame Zavalivkos kaime ekshumuotą rusų kareivio kūną, laikomą traukinyje šaldytuve, kuriame sukrauti rusų žuvusieji.<br> AFP / Scanpix nuotr.
 Padėtis Ukrainoje.<br>  „DeepState“ iliustr.
 Padėtis Ukrainoje.<br>  „DeepState“ iliustr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 11:54 AM

Kiek gyvybių kainuoja toks karas agresoriaus pusėje? Norint tai apskaičiuoti, galima paimti oficialius Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo duomenis apie priešo nuostolius ir palyginti rusų judėjimą į priekį per tam tikrą laikotarpį pagal „DeepState“ sudarytą frontų žemėlapį.

Gruodžio 22 d. Rusijos federacijos personalo nuostoliai jau viršijo simbolinę ribą ir siekia 100,4 tūkst. O ataskaitos tašku galima paimti gruodžio 1 d., kai priešo nuostoliai siekė 89,44 tūkst. Per šį kelių savaičių laikotarpį fronte buvo tik dvi sritys, kuriose okupantai žengė į priekį: Piskiuose ir Bachmute. Per pirmąjį pasistūmėjimą buvo užimti 8 kvadratiniai kilometrai, per antrąjį – 20,73 km2.

Taigi 28,76 km2 Ukrainos žemės Kremliui kainavo 10 960 rusų gyvybių, o kiekvienas kvadratinis kilometras Rusijos Federacijai kainavo 381 karį. Žinoma, tai grynai iliustratyvūs skaičiavimai – dėl to, kad rusų nuostoliai patiriami visuose kituose fronto plotuose. Tačiau tai leidžia įvertinti mastą.

Štai kodėl Rusijos ginkluotųjų pajėgų skaičius didėja, ir dabar jis siekia 1,5 mln. karių. O Sergejaus Šoigu planus dėl naujų divizijų – tarp jų ir artilerijos – formavimo galima vertinti ties ambicijų ir sveiko proto praradimo riba, apibendrina „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.