Lietuvių sukurtas inovatyvus įrankis padės greičiau ir tiksliau surasti darbą ar darbuotoją

Lietuvoje startuoja inovatyvus dirbtinio intelekto įrankis „HRizer“, darbuotojams ir darbdaviams padėsiantis greičiau atrasti vieniems kitus. Lietuvos mokslininkų sukurtas IT sprendimas per kelias sekundes perskaito darbo ieškančio specialisto gyvenimo aprašymą ir pasiūlo, į kokias darbo vietas kandidatas gali pretenduoti. Tai tarsi pažinčių programėlė, pritaikyta darbuotojo ar darbo paieškų sričiai.

 Lietuvoje startuoja inovatyvus dirbtinio intelekto įrankis „HRizer“, darbuotojams ir darbdaviams padėsiantis greičiau atrasti vieniems kitus.<br> 123rf nuotr.
 Lietuvoje startuoja inovatyvus dirbtinio intelekto įrankis „HRizer“, darbuotojams ir darbdaviams padėsiantis greičiau atrasti vieniems kitus.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 12:39 PM

Spaudos praneįime teigia, kad dirbtinio intelekto įrankis „HRizer“ taupo ir kandidatų, ir atrankos specialistų, turėjusių ilgas valandas studijuoti kandidatų gyvenimo aprašymus, laiką, nes iš karto nustato, kiek darbo ieškantys ir darbą siūlantys tinka vienas kitam. Dirbtinis intelektas įvertina žmonių kompetencijas ir lūkesčius, darbdavio reikalavimus bei pasiūlymą vieningu formatu.

Teigiama, kad duomenų atvirumas – vienas pagrindinių įrankio privalumų ir vertybių. Programoje darbuotojai ir darbdaviai ras į(si)darbinimui aktualią informaciją: vidutinį kompanijų siūlomą atlygį konkrečiose pareigose, kitų kandidatų prašomo atlygio statistiką, faktinį atlygį, už kurį įdarbinami specialistai, tinkamų pasiūlymų skaičių ir išsamius bendrovių duomenis. Darbo ieškantys žmonės HRizer gali naudotis nemokamai.

„Situacija darbo rinkoje dar ilgai liks įtempta, todėl reikalingi modernūs sprendimai, galintys padėti greičiau ir paprasčiau rasti tinkamą darbą bei kandidatus. Viena iš įrankio sukūrimo idėjų – atverti žmonėms ir įmonėms kuo platesnes galimybes vieniems kitus atrasti ir priimti tiksliausius darbo sprendimus. Šiame įrankyje dirbtinis intelektas veikia kaip procesą paprastinantis ir tikslesnę darbuotojo–darbdavio atitiktį užtikrinantis tarpininkas. „HRizer“ sprendimas apjungia ir daugiau funkcionalumų, kurie naudingi abiem pusėms. Pavyzdžiui, leidžia stebėti atrankos proceso etapus, lengvai komunikuoti su darbdavio atstovu ar kandidatu. Dirbtinis intelektas ir kokybiška duomenų analitika atveria galimybes rinktis geriausius darbuotojus ir organizacijas ne tik Lietuvoje, bet visame regione“, – sako „HRizer“ kūrėja ir vystytoja dr. Alisa Miniotaitė, kuri yra bendrovės „Alisa Management Laboratory“ įkūrėja, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Vadovų magistrantūros Lyderystės programos vadovė.

Darbo ieškančių žmonių įkeltus gyvenimo aprašymus sistema nuskaito, įvertina, suskaičiuoja kandidatų turimas kompetencijas ir sujungia su įmonių reikalavimais. Sulaukus daugiau duomenų, sistemoje įsijungs ir intelektualus vedlys, parodantis kandidatams ir darbdaviams, kaip koreguoti savo pasiūlymus, kad dar lengviau surasti vieniems kitus.

„Kiekvieną kartą ieškodamas darbo, žmogus net nenumano, su kuo konkuruoja, kokio atlyginimo prašo kiti kandidatai, koks vidutinis atlyginimas panašiose pareigose siūlomas žmonėms visoje rinkoje. Tad sumanus individualizuotas vedlys parodys, kuriame mieste šiuo metu yra daugiausia darbo pasiūlymų (arba kandidatų), kokios kompetencijos yra paklausiausios, kaip koreguoti savo gyvenimo aprašymą arba lūkesčius, kad taptum patrauklesnis darbo rinkoje. Individualizuotas vedlys teiks rekomendacijas ir darbdaviams, ir kandidatams“, – apie sistemos plėtrą pasakoja „HRizer“ kūrėja ir vystytoja Dr. Alisa Miniotaitė.

Įrankio pirma starto šalis – Lietuva, artimiausiu metu ji bus pristatyta Latvijoje ir Estijoje, vėliau ir kitose regiono valstybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.