Paslaptingi dronai atskleidė Rusijos priešraketinės gynybos spragas

Rusijos kariuomenės ir žvalgybos analitikai atidžiai išnagrinėjo „kamikadzių“ dronų nuolaužas, rastas karinės stovyklos atakos vietoje Donecko srityje Rytų Ukrainoje. Rusų teigimu, tai yra Ukrainos naujasis dronas-kamikadzė.

Socialiniame tinkle paskelbtoje nuotraukoje matyti įtariamai Ukrainoje pagaminto savižudžio drono liekanos.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Socialiniame tinkle paskelbtoje nuotraukoje matyti įtariamai Ukrainoje pagaminto savižudžio drono liekanos.<br>„Defence Blog“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2023, 9:00 AM

„Vienu metu jų skraidė apie 7 vienetai. Teritoriją saugantys oro gynybos daliniai numušė daugumą jų. Tačiau keli vienetai vis dėlto pasiekė stovyklą“, – rašoma analitikų pranešime.

Rusijos kariuomenė teigė, kad per atakas naudoti dronai buvo ukrainietiški bepiločiai orlaiviai, kurių ilgi ir ploni sparnai užtikrina mažiausią oro pasipriešinimą.

Socialiniame tinkle paskelbtoje nuotraukoje matyti įtariamai Ukrainoje pagaminto savižudžio drono liekanos.

Kai kurie analitikai teigia, kad paslaptingų dronų veikimo nuotolis yra apie 150 km ir jie tiksliai smogia į didelės vertės taikinius, nutolusius dideliais atstumais. Dronas-kamikadzė sklando virš numatytos srities, nustato priešo buvimo vietą ir jį seka. Sekdamas „ištiria“ galimus taikinius, kad iš jų atrinktų didelės vertės taikinius, pasirenka tinkamą laiką, kryptį ir atakos kampą, o tada atlieka tikslų smūgį.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.