Čečėnija paskelbė apie ketinimus Rusijai gaminti „džihado mašinas“

Čečėnijos vietos valdžia paskelbė apie planus pradėti karinės transporto priemonės, kuri būtų gaminama „ČečėnAvto“ gamykloje, gamybą. Mašina įvardinta „džihado mašinos“ pavadinimu. Planuojama, kad gaminys bus bandomas Rusijos Specialiųjų pajėgų universiteto bazėje.

 „Džihado mašina“ arba „džihadmobilis“ – tai terminas, kuriuo vadinamos sprogmenimis pakrautos transporto priemonės, kurias vairuoja savižudis sprogdintojas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
 „Džihado mašina“ arba „džihadmobilis“ – tai terminas, kuriuo vadinamos sprogmenimis pakrautos transporto priemonės, kurias vairuoja savižudis sprogdintojas.<br> Atvirųjų šaltinių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-01-24 08:09

Kaip pranešė Rusijos agentūra TASS, Čečėnijos respublikos vyriausybės vadovas Muslimas Chučiovas ir regiono pramonės ir energetikos ministras Adamas Chakimovas susitiko su Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos vadovybe.

„Defense Express“ primena, kad „džihado mašina“ arba „džihadmobilis“ – tai terminas, kuriuo vadinamos sprogmenimis pakrautos transporto priemonės, kurias vairuoja savižudis sprogdintojas. Pastarojo užduotis – nukreipti transporto priemonę į priešą ir įvykdyti sprogimą, nepaisant savo gyvybės. Tam tikslui transporto priemonė padengiama šarvais, kurie turėtų apsaugoti ją ir vairuotoją nuo lengvųjų ginklų ugnies.

Ar „džihadmobiliai“ tikrai bus gaminami Čečėnijoje, ar tai yra itin nevykęs transporto priemonės pavadinimas, kol kas nežinia. Originali TASS naujiena skamba taip:

Čečėnijos valdžios institucijos derasi dėl lengvosios karinės transporto priemonės gamybos Čečėnijos „ČečėnAvto“ gamykloje pradžios. Regiono valdžia penktadienį pranešė TASS, pažymėdama, kad ši transporto priemonė, pavadinta „Džihado mašina“, vėliau bus išbandyta Rusijos specialiųjų pajėgų universitete.

„Užvakar Čečėnijos vyriausybės pirmininkas Muslimas Chučijevas ir regiono pramonės ir energetikos ministras Adamas Chakimovas surengė keletą darbinių susitikimų su Rusijos pramonės ir prekybos ministerijos aukšto rango darbuotojais. Per šiuos susitikimus buvo aptartas klausimas dėl „Džihado mašinos“ gamybos „ČečėnAvto“ gamybinėje bazėje pradžios, o po to – dėl bandymų vykdymo Rusijos specialiųjų pajėgų universitete“, – sakė TASS šaltinis.

Pasak jo, regiono vyriausybė taip pat sprendžia klausimą, kaip Čečėnijos Respublikoje sukurti pagrindinį karinės technikos, įskaitant šarvuočius, remonto ir priežiūros centrą. „Atsižvelgiant į geležinkelio svarbą logistikai, svarstoma galimybė šį centrą įkurti „ČečėnAvto“ pagrindu arba Grozno pramoninio-gamybinio tipo specialiosios ekonominės zonos teritorijoje“, – pridūrė vyriausybė.

Parengta pagal „Defense Express“ ir TASS.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.