Latvijos sostinėje užfiksuota gabenama NATO karinė technika – įvertino, ar tai galėtų būti žadėtoji pagalba Ukrainai

Latvijos sostinėje Rygoje užfiksuota geležinkeliu gabenama NATO karinė technika – ir netrukus pasklido kalbos, kad tai jau yra žadėtieji NATO tankai Ukrainai. Kaip yra iš tiesų?

 Latvijos sostinėje Rygoje užfiksuota geležinkeliu gabenama NATO karinė technika.<br>Stopkadras.
 Latvijos sostinėje Rygoje užfiksuota geležinkeliu gabenama NATO karinė technika.<br>Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-02 11:02, atnaujinta 2023-02-02 14:10

Kaip nurodo Lietuvos kariuomenės atsargos majoras ir ginkluotės ekspertas Darius Antanaitis, vaizdo įraše matyti amerikietiškos pėstininkų kovos mašinos „Bradley“, amerikietiškos savaeigės haubicos „M109“ ir šių haubicų amunicijos papildymo šarvuotos mašinos „M992“. Bent jau publikuotame vaizdo įrašo fragmente nematyti nė vieno tanko.

Atsargos majoro nuomone, ši karinė technika greičiausiai vyksta į kokius nors NATO mokymus Latvijos teritorijoje – nes gabenti į Ukrainą per Rygą nebūtų prasminga: tam labiau tiktų Gdansko uostas, iš kur karinė technika būtų gabenama į logistikos centrą prie Lenkijos-Ukrainos sienos.

Be to, kiek žinoma, JAV žadėti „Bradley“ prieš kelias dienas tik buvo pradėti krauti į laivus Jungtinėse Valstijose, ir taip greitai įveikti Atlanto vandenyną nėra įmanoma.

Taip pat naujame pakete papildomos haubicos „M109“ nenumatytos – o iki šiol perduotos jau kovoja Ukrainos mūšių laukuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.