„Netflix“ imasi kovos prieš besidalinančius savo paskyromis: nurodė, ką leis ir ką draus

„Netflix“ apskaičiavo, kad daugiau nei 100 mln. naudotojų visame pasaulyje naudojasi paslauga naudodamiesi svetimais prisijungimo duomenimis. Transliuotojas tikisi, kad nutraukus paskyrų dalijimąsi bendrovė gaus naujų pajamų. Iš esmės tai vienintelis būdas „Netflix“ reikšmingai padidinti abonentų skaičių Šiaurės Amerikoje, kur paslauga šiuo metu užima didžiausią rinkos dalį.

 Kol kas, panašu, tai dar netaikoma Europai, bet jei naujoji tvarka pasiteisins, tikėtina, panašios taisyklės bus pritaikytos ir už JAV ribų.<br>123rf nuotr.
 Kol kas, panašu, tai dar netaikoma Europai, bet jei naujoji tvarka pasiteisins, tikėtina, panašios taisyklės bus pritaikytos ir už JAV ribų.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2023, 1:02 PM

Dabar amerikietiškame „Netflix“ pagalbos centre veikia puslapis, kuriame aprašyta, kaip reikėtų elgtis su savo paskyra – ir kaip nereikėtų. Kol kas, panašu, tai dar netaikoma Europai, bet jei naujoji tvarka pasiteisins, tikėtina, panašios taisyklės bus pritaikytos ir už JAV ribų.

Kas dabar gali naudotis „Netflix“ paskyra?

„Netflix“ paskyromis vis dar galima dalytis – bet tik vieno namų ūkio ribose. Siekdami užtikrinti, kad įrenginiai būtų susieti su pagrindine vartotojo buvimo vieta, „Netflix“ dabar prašo vartotojų prisijungti prie „Wi-Fi“ pagrindinėje buvimo vietoje, atidaryti „Netflix“ programėlę arba svetainę ir bent kartą per 31 dieną ką nors pažiūrėti.

Ar vis dar galima dalytis „Netflix“ su asmeniu, kuris negyvena kartu?

Ne, paskyros skirtos naudoti tik viename namų ūkyje. Vartotojus, kurie bandys prisijungti prie paskyros iš kitur, „Netflix“ paragins užsiregistruoti savo paskyrą ir užblokuos jų prieigą, kol jie to nepadarys.

Žadama, kad „Netflix“ nepradės automatiškai apmokestinti paskyrų turėtojų, kurių informacija naudojama ne jų namuose.

Ar kiti „Netflix“ paskyros naudotojai gali išsaugoti savo profilius?

Taip, „Netflix“ siūlo vartotojams profilio perkėlimo funkciją, kuri leis jiems perkelti savo filmų rekomendacijas, žiūrėjimo istoriją ir kt. į savo paskyrą – jei jie nuspręs ją susikurti. Tai suteiks slaptažodžių dalintojams galimybę išsaugoti savo profilį, jei jie užsiregistruos savo „Netflix“ paskyrose.

Ar vis dar galima naudotis „Netflix“ keliaujant?

Prisijungus prie „Netflix“ ne namuose, gali būti užblokuota naudojamo įrenginio galimybė naudotis „Netflix“. Dėl to keliaudami negalėsite prisijungti prie naujų įrenginių – tačiau „Netflix“ sugalvojo, kaip tai apeiti.

Keliaujantys vartotojai, kurie nori naudotis „Netflix“ viešbučio išmaniajame televizoriuje, įmonės nešiojamajame kompiuteryje ir t. t., prisijungdami gali paprašyti laikino kodo. Tai suteiks jiems prieigą prie paskyros septynioms dienoms iš eilės.

Kaip užkirsti kelią „Netflix“ blokuoti įrenginius?

Bent kartą per 31 dieną prisijungę prie namų „Wi-Fi“ savo įrenginiuose, jie taps „patikimais įrenginiais“, kuriuos „Netflix“ įsimins ir paliks neužblokuotus.

Jei įrenginys buvo užblokuotas neteisingai, turėsite susisiekti su „Netflix“, kad jis būtų atblokuotas.

Šios priemonės atrodo kaip atsargūs pirmieji žingsniai, kuriais siekiama išvengti masinio dalijimosi paskyra vartotojų pasitraukimo. Jei jos nepateisins „Netflix“ lūkesčių, susijusių su slaptažodžių dalijimosi ribojimu, gali būti imtasi griežtesnių priemonių – pavyzdžiui, apmokestinti vartotojus, kurie ir toliau perduoda savo prisijungimo duomenis. 2022 m. keliose Lotynų Amerikos šalyse „Netflix“ pradėjo bandyti metodus, pagal kuriuos iš naudotojų būtų imamas 3 JAV dolerių mokestis, kai kas nors ne namuose prisijungdavo prie jų paskyros.

Sausio viduryje aptardamas „Netflix“ planus apriboti dalijimąsi slaptažodžiais, vienas iš „Netflix“ generalinių direktorių Gregas Petersas sakė, kad bendrovė siekia „apgalvotai eksperimentuoti, kad mūsų nariai galėtų mums pasakyti, kokie sprendimai jiems tinka“.

Dabar, kai paskelbta pirmoji informacija apie šį eksperimentą, belieka tik stebėti, kaip į tai reaguos naudotojai, rašo „The Streamable“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.