Kinijos internetų paieškų įmonė „Baidu“ teigia kurianti dirbtinio intelekto pokalbių robotą

Kinijos interneto paieškos milžinė „Baidu“ antradienį pranešė, kad kuria dirbtinio intelekto pokalbių robotą, technologijų milžinėms skubant pasivyti itin populiarios kalbų programėlės „ChatGPT“ sėkmę, paskatinusią dirbtinio intelekto technologijų aukso karštinę.

 Kinijos interneto paieškos milžinė „Baidu“ antradienį pranešė, kad kuria dirbtinio intelekto pokalbių robotą, technologijų milžinėms skubant pasivyti itin populiarios kalbų programėlės „ChatGPT“ sėkmę, paskatinusią dirbtinio intelekto technologijų aukso karštinę.<br> 123rf iliustr.
 Kinijos interneto paieškos milžinė „Baidu“ antradienį pranešė, kad kuria dirbtinio intelekto pokalbių robotą, technologijų milžinėms skubant pasivyti itin populiarios kalbų programėlės „ChatGPT“ sėkmę, paskatinusią dirbtinio intelekto technologijų aukso karštinę.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 8:35 AM

San Francisko bendrovės „OpenAI“ sukurta „ChatGPT“ sukėlė sensaciją dėl savo gebėjimo per kelias sekundes pagal pareikalavimą parašyti rašinį, eilėraštį ar programinį kodą ir sukėlė visuotinę baimę dėl sukčiavimo ar dėl kai kurių profesijų išlikimo.

Praėjusį mėnesį „Microsoft“ pranešė, kad investuoja milijardus į šią įmonę, o „Google“ šią savaitę pranešė, kad kuria konkurentą pavadinimu „Bard“.

Nors kelios mažesnės Kinijos įmonės pradėjo kurti konkuruojančią programėlę, „Baidu“ yra bene didžiausia, metusi iššūkį, nors ir nepaskelbė datos, kada paleis programėlę pavadinimu „Ernie Bot“.

Įmonės atstovas spaudai AFP sakė, kad jie „greičiausiai kovo mėnesį užbaigs vidinį testavimą ir tik tada pokalbių botą padarys prieinamą visuomenei“.

„Baidu“ greičiausiai integruos „Ernie Bot“ į savo pagrindinę paieškos paslaugą, kad vartotojai galėtų gauti ne nuorodų sąrašą, o pokalbio stiliaus atsakymą į paieškos rezultatus – panašiai kaip naudojantis „ChatGPT“.

Kadangi dirbtinio intelekto sintezuotam tekstui, garso ir vaizdo įrašams kurti nėra jokių apribojimų, visame pasaulyje nerimaujama dėl galimybės piktnaudžiauti tapatybės vagystėmis, finansiniu sukčiavimu ir reputacijos gadinimu.

Konsultacinė bendrovė „Eurasia Group“ dirbtinio intelekto priemones pavadino „masinio sutrikdymo ginklais“.

Pekinas perspėjo, kad „deepfakes“, kuriuose naudojamos į pokalbių robotus panašios technologijos, leidžiančios sukurti itin tikslius skaitmeninius antrininkus, kelia „pavojų nacionaliniam saugumui ir viešajam stabilumui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?