Pakistanas atkūrė prieigą prie „Wikipedia“

Pakistane premjero nurodymu atkurta prieiga prie internetinės enciklopedijos „Wikipedia“, kuri buvo laikinai blokuojama dėl „šventvagiško“ turinio.

Pakistane premjero nurodymu atkurta prieiga prie internetinės enciklopedijos „Wikipedia“, kuri buvo laikinai blokuojama dėl „šventvagiško“ turinio.<br>123rf nuotr.
Pakistane premjero nurodymu atkurta prieiga prie internetinės enciklopedijos „Wikipedia“, kuri buvo laikinai blokuojama dėl „šventvagiško“ turinio.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2023, 12:05 PM, atnaujinta Feb 7, 2023, 12:06 PM

Apie tai antradienį pranešė šalies Telekomunikacijų agentūra (PTA). Kaip teigiama, atitinkamas sprendimas buvo priimtas priėjus prie išvados, kad nenumatytos draudimo pasekmės nusveria naudą.

Anot PTA, ministras pirmininkas Shehbazas Sharifas taip pat nurodė suformuoti komitetą, kuris ištyrinėtų ir galėtų rekomenduoti alternatyvias priemones „nepriimtinam“ turiniui iš „Wikipedia“ ir kitų internetinių šaltinių šalinti.

Pakistanas „Wikipedia“ užblokavo praėjusią savaitę. Tai šalyje sukėlė didžiulį pasipiktinimą.

Tai buvo jau ne pirmas kartas, kai Pakistane apribojama prieiga prie kurių nors internetinių svetainių dėl, šalies valdžios manymu, šventvagiško, amoralaus ar nepadoraus turinio. Praeityje šalis dar buvo užblokavusi tokias platormas, kaip „YouTube“ ir „TikTok“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.