„TikTok“ nustatė ir likvidavo didžiulį Rusijos dezinformacijos tinklą

„TikTok Inc.“ atskleidė Rusijos dezinformacijos tinklą, skleidžiantį propagandą apie Maskvos karą prieš Ukrainą, vasario 9 d. pranešė „Bloomberg“.

 „TikTok Inc.“ atskleidė Rusijos dezinformacijos tinklą, skleidžiantį propagandą apie Maskvos karą prieš Ukrainą.<br> 123rf iliustr.
 „TikTok Inc.“ atskleidė Rusijos dezinformacijos tinklą, skleidžiantį propagandą apie Maskvos karą prieš Ukrainą.<br> 123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 8:19 AM

Šis tinklas 2022 m. vasarą buvo nukreiptas prieš daugiau nei 100 000 Europos vartotojų.

Maždaug 1700 paskyrų, prisidengusių vietiniais vartotojais, bet įsikūrusių Rusijoje, skleidė antiukrainietišką naratyvą žmonėms Vokietijoje, Italijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Agentūros „Bloomberg“ duomenimis, 2022 m. per liepą-rugsėjį šios paskyros surinko 133 564 sekėjus.

Šiuo metu neaišku, ar tinklas susijęs su Kremliumi.

Šis atradimas atskleistas rengiant ataskaitą pagal Europos Sąjungos Dezinformacijos praktikos kodeksą.

„Mes neleidžiame veiklos, kuri gali pakenkti mūsų platformos vientisumui arba mūsų vartotojų autentiškumui, – kaip pranešė „Bloomberg“, teigė „TikTok“ atstovas spaudai. – Tai, kad šie tinklai ir susijusios paskyros buvo greitai nustatytos ir pašalintos, liudija, kad investavome daug išteklių, jog apsaugotume savo bendruomenę nuo klaidinimo.“

Vasario 7 d. ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis paskelbė, kad ES užsienio tarnybose kuriamas naujas Keitimosi informacija ir analizės centras, skirtas kovai su dezinformacijos kampanijomis.

Centras įsteigtas po to, kai buvo paskelbta pirmoji Europos išorės veiksmų tarnybos ataskaita apie užsienio manipuliavimo informacija ir kišimosi grėsmes.

Ataskaitoje pateikiami Rusijos dezinformacijos kampanijų įrodymai, taip pat naujų dezinformacijos metodų analizė ir įžvalgos apie Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimą.

Parengta pagal „Kyiv Independent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.