Ukrainiečių artilerija sunaikino rusų sraigtasparnį Įtaria, kad juo skrido karinės vadovybės nariai

„Ar gali artilerija sunaikinti rusų sraigtasparnį? Kunigaikščio Romano Didžiojo vardu pavadintos 14-osios atskirosios mechanizuotosios brigados atsakymas – taip, gali!“ – sakoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų sausumos pajėgų „Facebook“ paskyroje.

 Brigada pranešė, kad sraigtasparnis „Mi-24“ buvo sunaikintas kartu su įgula (asociatyvinė iliustr.)<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
 Brigada pranešė, kad sraigtasparnis „Mi-24“ buvo sunaikintas kartu su įgula (asociatyvinė iliustr.)<br> Wikimedia commons, lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2023, 7:56 PM, atnaujinta Feb 10, 2023, 7:57 PM

Ukrainiečiai įtaria, kad sraigtasparniu buvo atvykę kai kurie Rusijos karinės vadovybės nariai – nes eiliniai kareiviai sraigtasparniais neskraido. „Tačiau jis nepakilo! Mūsų artilerija gana tiksli! Taip nutiks kiekvienam mūsų Ukrainos žemės okupantui!“ – teigiama komentare.

Tikėtina, kad „Mi-24“ buvo apgadintas priešlėktuvinės ugnies arba patyrė gedimą ir buvo priverstas nusileisti. Brigada pranešė, kad sraigtasparnis „Mi-24“ buvo sunaikintas kartu su įgula.

Paviešintame vaizdo įraše taip pat matyti kitas sraigtasparnis „Mi-8“, kuris tikriausiai planavo evakuoti pilotus.

Incidentas įvyko Charkivo srityje, netoli okupuoto Tokarivkos kaimo.

Šie pėstininkų paramos (atakos) sraigtasparniai gana paplitę Rusijos ginkluotosiose pajėgose.

Tai buvo ir pagrindinis socialistinių šalių atakos sraigtasparnis. Didelio masto kariniuose konfliktuose antrojoje XX a pusėje „Mi-24“ buvo numatytas glaudžiai sąveikai su šarvuočiais ir pėstininkų daliniais.

Beje, Rusija ir toliau eksportuoja šiuos sraigtasparnius. Pavyzdžiui, Malio karinės oro pajėgos neseniai iš Rusijos gavo mokomųjų lėktuvų, atakos lėktuvų ir kovinių sraigtasparnių „Mi-24“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo dienos ataskaitos duomenimis, nuo 2022 m. vasario 24 d. iki 2023 vasario 9 d. ukrainiečių gynėjai sunaikino 285 rusų sraigtasparnius.

Parengta pagal „Militarnyj“ ir „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.